avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... verificare instalatie gaze
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

verificare instalatie gaze

incepand de azi,09.04.2013, in asociatia mea au inceput verificarile la instalatia de gaze ce alimenteaza fiecare apartament, verificare care se face anual.
unele apartamente din asociatie au montate centrale individuale.
intrebarea este:
la aceste apartamente se verifica instalatia de gaze si,cat plateste sau nu plateste propietarul de centrala.pretul a fost stabilit la 20 lei apartament.
va rog sa-mi spuneti cum se face ,cum se procedeaza si in baza carei legi.
cu multumiri,anticipat, cristi.
Verificarea la doi ani (nu anuala) se factureaza pe apartamente verificate si pentru cele care au instalatia functionala pentru aragaz.
Asadar cei cu CT nu ar trebui sa plateasca deoarece lor nu le verifica nimic, ci numai pentru apartamentele care au robinet la bucatarie si care sunt si verificate. In cazul in care pe perioada verificarii unii proprietari nu au fost gasiti acasa si, deci, nu li s-a facut aceasta verificare, nu vor plati, ei nu au fost "facturati".

In cazul verificarii la 10 ani se face verificarea intregii instalatii pentrueventuale scurgeri de gaze si atunci trebuie sa plateasca toata lumea, conectata sau nu la conducta de gaze pentru ca acea conducta le trece tuturor prin apartament si e posibil ca din greseala sa fie fisurata.
dar instalatia de gaze le traverseaza apartamentul.deci e parte comuna.
eu nu stiu de unde primesc gaze;de la centrala sau de pe comun.o sa aflu.
cu multumiri,cristi
elga50 a scris:
Asadar cei cu CT nu ar trebui sa plateasca deoarece lor nu le verifica nimic, ci numai pentru apartamentele care au robinet la bucatarie si care sunt si verificate. In cazul in care pe perioada verificarii unii proprietari nu au fost gasiti acasa si, deci, nu li s-a facut aceasta verificare, nu vor plati, ei nu au fost "facturati".

Instalatiile celor au centrale de apartament se verifica tot din doi in doi ani si inca odata la 10 ani. Acum doi ani furnizorul a trimis echipa si-au facut verificare dupa ce au afisat, in martie 2011 iar anul acesta au facut acelasi lucru in februarie 2013. Verificarea a costat 64,01 lei de fiecare apartament.
Cei care nu au fost gasiti acasa au fost notificati in cutia de posta (cu telefonul celor ce faceau verificarea ca sa poata fi contactati). Cei care nu au luat legatura cu echipa in 2 saptamani, au fost debransati dupa inca o notificare trimisa prin posta.

@udau_1966 a scris:
eu nu stiu de unde primesc gaze;de la centrala sau de pe comun

Daca aveti centrala de apartament primiti gaz din instalatia facuta separat pentru toti cei cu centrale. Daca nu aveti centrala de apartament primiti gaz doar pentru aragaz din instalatia veche a asociatiei.
Dar cei ce fac verificarea stiu foarte bine ce sa verifice si de unde primiti gaza...

@adriantot
Intr-un bloc cu aprovizionare gaze de doua feluri (pe teava veche si pe coloana noua) m-am referit la verificarea celor care au ramas pe teava veche. Am crezut ca asta intreaba utilizatorul. Asa am inteles.

deci nu plateste.ok.conform carei legi,va rog frumos!
daca instalatia are sau va avea fisuri pe partea care traverseasa apartamentele cu centrala ,cine va raspunde?imi puteti spune/
cu stima,cristi.

Alte discuții în legătură

Verificare teava gaz toderita toderita Buna ziua, blocul in care locuiesc 68 de apartamente au centrala iar 19 nu au.Cei de la distrigaz au anuntat ca vin sa faca revizia pentru cele 19 apartamente ... (vezi toată discuția)
De ce nu ne putem monta contor de gaze pentru un simplu aragaz? tonyyyy tonyyyy In bucataria apartamentului meu am un aragaz al carui propietar sunt. Aragazul este alimentat cu gaze printr-o conducta care se afla in bucataria mea. Pe ... (vezi toată discuția)
Debransare gaze. IANCUDAN IANCUDAN Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc racordat la reteaua de gaze. Prin apartamentul meu trece coloana de gaze la care sunt racordate 9 din 11 apartamente. Doua ... (vezi toată discuția)