avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransare gaze.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransare gaze.

Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc racordat la reteaua de gaze. Prin apartamentul meu trece coloana de gaze la care sunt racordate 9 din 11 apartamente. Doua apartamente sunt debransate. In cazul in care asociatia de proprietari decide sa schimbe coloana de gaze veche cu una noua , care sa treaca prin acelasi loc,,ce pot face proprietarii celor doua apartamente debransate, ca acea teava sa nu mai treaca prin apartamentele lor?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:11, 22 Iulie 2020
Inlocuirea coloanei actuale de gaze se face pe baza de proiect intocmit de o firma autorizata.
Proiectul va cuprinde obligatoriu, coloana noua pozata prin casa scarilor cu racorduri la fiecare apartament si montare de contoare de gaz la intrarea in apartament si detector de gaze in apartament. Proiectul de gaze se avizeaza de catre proiectanti autorizati de ANRE.
Pentru a putea fi inlocuita conducta actuala de gaze, noul proiect trebuie avizat si de catre firma de distributie gaze.
Multumesc mult pentru raspuns. Deci este exclus ca proiectul sa prevada ca noile tevi sa treaca prin aparatamente, adica sa fie montate in locul celor vechi ?
Legislatia actuala (normativele de proiectare pentru instalatii de gaze) nu permite pozarea coloanelor de gaze prin apartamente, trecand din unul in altul.
Noile tevi vor trece prin aceleasi locuri prin care au trecut cele vechi,daca asa era prevazut ...doar daca,prin noul proiect se poate ocoli cumva.Daca nu,sunteti obligat sa acceptati sa treaca pe la dvs.
Imi puteti comunica numele si numerele/datele cand au fost elaborate normativele respective?

Alte discuții în legătură

Instalare centrala termica si pastrarea tevii existente comune ( plus teava noua de gaz pentru centrala). keen_boy keen_boy Buna seara, Va scriu pentru ca poate v-ati lovit de situatia aceasta pana acum. Locuiesc intr-un bloc la etajul 5. Coloana comuna de gaz pentru aragaz ... (vezi toată discuția)
Montare instalatie noua de gaze cu contorizare individuala magnolia1969 magnolia1969 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Stau intr-un bloc de 10 etaje unde asociatia de proprietari a pus contoare pasante in 2007 fara a ... (vezi toată discuția)
Nr.lege sau ordin de obligativitate montare detectoare gaz Elidor Elidor Buna seara, stiu ca dupa tragedia de la \"colectiv\" a fost dat ceva-lege sau ordin- de obligativitate a consumatorilor casnici de montare a unei electrovalve ... (vezi toată discuția)