avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... montare instalatie noua de gaze cu contorizare ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

montare instalatie noua de gaze cu contorizare individuala

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Stau intr-un bloc de 10 etaje unde asociatia de proprietari a pus contoare pasante in 2007 fara a respecta legislatia. Au pus 48 de apartamente, 18 nu. Eu fac parte dintre cei care nu sunt de acord cu contorizarea. Ulterior Distrigaz a oprit furnizarea gazelor pana ce s-a rezolvat cu proiectul si avizele. Acum doua saptamani am primit din partea Presedintelui o hartie nesemnata de nimeni in care eram anuntati ca in urma ultimelor verificari s-au constatat pierderi la instalatie in 30 de puncte si pentru a remedia trebuie sa se monteze o teava exterioara cu instalatii pe fiecare etaj si contorizare individuala. Ni s-a dat termen pana in iulie. Intrebarile mele sunt: daca as putea face ceva sa-i opresc, daca, legal, ma poate obliga sa-mi pun contor sau daca ii pot da in judecate pentru prejudiciile aduse prin destabilizarea vechii instalatii.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Legal , aveti posibilitatea sa nu va bransati dar este evident ca veti ramane fara gaze datorita scoaterii din functiune a vechii conducte de alimentare cu gaz. Asadar , sunteti pusi in situatia de a accepta aceasta bransare individuala care insa , din punctul meu de vedere , va aduce numai beneficii ! Astfel , va puteti instala centrala termica individuala de apartament , aveti contoar separat de gaze , platiti numai ceea ce consumati si nu eventualele pierderi de pe retea....
Succes!
:luck:
Multumesc mult pentru raspuns
Din ceea ce scrieți reese că această conductă trebuie schimbată.
Trebuie să vedeți adresa trimisă de Distrigaz dacă aceștia au impus contorizarea
.Dacă aveți montate repartitoare la calorifer,posibil acesta ar fi motivul pentru
care vecinii au cerut contorizare.
Asociatia spune ca este conducta veche si ar trebui schimbata. Sunt de acord cu asta. Nu avem repartitoare, dar este posibil ca o anumita persoana sa vrea sa-si puna centrala de apartament. Dar pentru o persoana sa schimbi un intreg bloc? Mi se pare o aberatie. Repartitoarele si chiar centralele nu sunt, dupa parerea mea, cele mai bune solutii.
nu asociatia va verdictul ca acea teava este inutilizabila, ci distrigaz sud/gdf suez sau e-on gaz (dupa caz), sau firma autorizata cu care ati facut contractul de revizie, cei doi distribuitori nevaiavind suficienti angajati sa faca toate reviziile. oricum, TREBUIE SA EXISTE UN DOCUMENT OFICIAL AL DISTRIBUITORULUI DE GAZE care sa ateste faptul ca acea teava prezinta pericol in exploatare.
in alta ordine de idei, acea teava veche nu se defecteaza decit in urma loviturilor sau in cazul in care este incastrata in rigips cu tevile de incalzire, ea necorodindu-se in alte conditii. oricum, distrigazul (sub cele 2 titulaturi noi) nu autorizeaza montarea tevilor pe exteriorul cladirii.
oricum
1. daca au existat probleme cu proiectul si avizele, aceste probleme au aparut datorita firmei care a executat instalatia noua si nu are drept cauza instalatia veche
2. solicitati presedintelui o hirtie oficiala, semnata in clar si semnatura, cu stampila asociatiei, in care sa va prezinte doleantele. va garantez ca nu va face asa ceva, ca stie ca are a comis o ilegalitate
3. daca acea teava veche are cu adevarat probleme, fiind parte comuna TREBUIE INLOCUITA (in actul constitutiv al asociatiei de proprietari se specifica acest lucru) de catre asociatie din fondul de reparatii si cheltuiala se imparte conform legii 230 si hg 1588. pentru a nu mai face parte din parte din partile comune, acea teava trebuie scoasa din acest act constitutiv si acesta TREBUIE modificat la judecatorie.
4. NU PUTETI FI OBLIGATA sa va racordati la instalatia noua, desi ideea nu esta chiar asa rea. rau este ca trebuie sa bagati acum niste bani, si pe criza asta nu este prea placut

Alte discuții în legătură

De ce nu ne putem monta contor de gaze pentru un simplu aragaz? tonyyyy tonyyyy In bucataria apartamentului meu am un aragaz al carui propietar sunt. Aragazul este alimentat cu gaze printr-o conducta care se afla in bucataria mea. Pe ... (vezi toată discuția)
Legalitatea taierii tevii de gaze ContSters61266 ContSters61266 precum am expus acum ceva timp, noul presedinte al asociatiei a impus in comitetul executiv ca, in urma contorizarii separate la gaze a majoritatii ... (vezi toată discuția)
Plata reparatie teava comuna apa rece stef55 stef55 Buna ziua, Locuies la bloc si avem contorizare individuala apa rece si calda (de la subsol fiecare apartament are separat trasa conducta (pexal)de apa calda ... (vezi toată discuția)