avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata reparatie teava comuna apa rece
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata reparatie teava comuna apa rece

Buna ziua,
Locuies la bloc si avem contorizare individuala apa rece si calda (de la subsol fiecare apartament are separat trasa conducta (pexal)de apa calda si rece,mai putin trei apartamente.Din teava comuna,pe verticala,de la subsol sunt alimentate cele trei apartamente.Intre etajele 1 si 2 sa fisurat teava.Cum se repartizeaza cheltuiale reparatiei?
Cel mai recent răspuns: stef55 , utilizator 13:28, 23 Septembrie 2015
Cheltuielile pe parti comune se repartizeaza tuturor proprietarilor din condominiu pe cota parte indiviza indiferent de etaj, numar de persoane, sex sau religie.
Cred ca nu m-am exprimat corect,eu nu ma alimentez din acea teava,doar cele trei apartamente.Sa zicem ca este cum spuneti ,dar daca teava de pexal care este paralela cu cea comuna si ma alimenteaza doar pe mine este suportata tot de toti locatarii in caz de avarie?
As vrea sa intelegeti ca de la subsol pleaca pentru fiecare apartament o teava (pexal) pentru apa rece si una pentru apa calda .
Contoarele sunt montate la subsol iar la cele trei apartamente in casa.
Cheltuielile pe parti comune se repartizeaza celor care se alimenteaza din tevile comune.

Daca nu beneficiati de apa furnizata prin teava comuna nu aveti de ce sa platiti reparatia.
Cei trei sa suporte reparatia coloanei. Iar acum daca se infiltreaza apa, in primul rand, administartoirul sau instalatorul asociatiei trebuie sa opreasca apa pe acea coloana.
Cu aceasta ocazie, daca cei trei nu se inteleg intre ei sau nu vor sa-si repare coloana, pot sa se separe si ei asa cum au facut toti ceilalti. Pe viitor va avea fiecare coloana lui si nu mai incap discutii cine suporta reparatiile.
Coloana respectiva face parte din proprietate comuna. Daca nu e specificat altfel (spre exemplu ca in cazul coloanelor de gaz) atunci este propritetate comuna a tuturor proprietarilor din acea proprietate. Nu doar a vecinilor care inca mai sunt racordati la aceasta.


Deci plateste toata lumea.

Alte discuții în legătură

Calcul reparatii teava de gaze parti comune in blocuri Rinder Rinder Locuiesc intr-un bloc de proprietari unde sunt 55 apartamente pe scara. Unii proprietari s-au debransat de la sistemul de incalzire centrala. In cazul unei ... (vezi toată discuția)
Conducta apa rece-proprietate comuna elena_1234 elena_1234 Buna seara, Spuneti-mi daca conducta de apa rece de la bucatarie este proprietate comuna. Presedintele asociatiei spune ca nu si ca trebuie sa suportam ... (vezi toată discuția)
Revizie gaze orsaia2006 orsaia2006 Buna ziua,am si eu o problema pe care nu o pot gestiona ,in cadrul asociatiei de proprietari s au montat la 25 de apartamente din 50 contor de gaze individual ... (vezi toată discuția)