avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... conducta apa rece-proprietate comuna
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

conducta apa rece-proprietate comuna

Buna seara,

Spuneti-mi daca conducta de apa rece de la bucatarie este proprietate comuna. Presedintele asociatiei spune ca nu si ca trebuie sa suportam singuri inlocuirea tevei. In ce lege se specifica?
Noi stam la etajul 1 si scara are 4 etaje, iar la parte este magazin.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:17, 5 Mai 2011
coloanele (tevile verticale) si conductele (tevile orizontale din subsol) de apa calda, rece, canalizare si incalzire, precum si tevile de aerisire a instalatiei de incalzire fac parte din instalatia comuna, iar cheltuielile pentru reparatiile acestora se fac din banii asociatiei. tot ceea ce iese din T-ul de ramificatie catre fiecare beneficiar face parte intregranta in instalatia de utilizare a acestuia si reparatia acesteia se face pe cheltuiala proprie
HOTÃRÂRE Nr. 1588 din 19 decembrie 2007
pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari

Art. 44
(1) Cheltuielile pe cota-parte indiviză de proprietate reprezintă cheltuielile asociaţiei cu privire la proprietatea comună, cu privire la: fondul sau fondurile pentru lucrări de întreţinere, service, reparaţii şi, după caz, de consolidare, reabilitare, eficienţă energetică, modernizare la părţile de construcţii şi instalaţii aflate în şi pe proprietatea comună, astfel cum este descrisă în cartea tehnică a construcţiei şi în acordul de asociere: subsolul; conductele de distribuţie şi coloanele instalaţiilor de apă, canalizare, încălzire, energie electrică; casa scării; podul; spălătoria; uscătoria; terasa; ascensorul; interfonul - partea de instalaţie de pe proprietatea comună; centrala termică proprie; crematoriul; tubulatura de evacuare a deşeurilor menajere; structura de rezistenţă; faţadele; acoperişul şi altele asemenea, conform prevederilor din acordul de asociere; personalul angajat sau contractat al asociaţiei: salarii sau remuneraţii pentru administrator, contabil, casier, instalator, electrician, portar, cheltuieli pentru curăţenie etc.; indemnizaţii acordate membrilor asociaţiei de proprietari ori persoanelor alese: preşedintele, membrii comitetului executiv şi ai comisiei de cenzori; prime; credite bancare; contracte sau poliţe de asigurări; alte servicii administrative către proprietatea comună.
Ultima modificare: Joi, 5 Mai 2011
ContSters193759, utilizator
Sa inteleg ca conducta de apa rece este parte comuna, nu? Rog spuneti-mi si legea pt ca vreau sa ma duc la Presedintele Asociatiei care ma pune sa platesc eu schimbarea tevei ruginite din dreptul meu.
In informarea pe care v-am facut-o gasiti inclusiv textul actului normativ care reglementeaza problema care va framanta.
am vazut. multumesc mult de tot.

Alte discuții în legătură

Cheltuieli cu reparații coloană apă în bloc adrianfltm adrianfltm Bună ziua, În apartamentul în care stau ( chiriaș, dar nu cred că e relevant pt situația de mai jos ) au apărut , aproximativ acum o lună pete și ... (vezi toată discuția)
Repartizare cheltuieli coloana de apa rece CatalinClp CatalinClp Buna seara, am si eu o nelamurire, acum cateva luni sa fisurat coloana de apa rece la baie in dreptul apartamentului meu, bloc cu 8 etaje eu stau la 2. A venit ... (vezi toată discuția)
Delimitare parte comuna aoa aoa salutare, am o problema a carei rezolvare nu am gasit-o reglementata nicaieri si de aceea apelez la cunostintele voastre (poate ati trecut prin asa ceva!): ... (vezi toată discuția)