avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... conducta apa rece-proprietate comuna
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

conducta apa rece-proprietate comuna

Buna seara,

Spuneti-mi daca conducta de apa rece de la bucatarie este proprietate comuna. Presedintele asociatiei spune ca nu si ca trebuie sa suportam singuri inlocuirea tevei. In ce lege se specifica?
Noi stam la etajul 1 si scara are 4 etaje, iar la parte este magazin.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:17, 5 Mai 2011
Partea comuna de instalatie din imobil este compusa din conductele verticala care asigura alimentarea ,respectiv deversarea apei de la bucatarie
Daca este vorba despre tronsonul orizontal de teava care vine din T-ul de racordare din instalatia de alimentare generala,acesta intra in responsabilitatea dvs ca si intretinere si reparatie.
De regula,mai ales la apa rece ,in imobile se utilizeaza fie teava galvanizata sau pexal,polipropilena - care nu ruginesc
Daca este vorba despre teava verticala care face legatura intre etajele inferioare si superioare ,aceasta reprezinta parte comuna ,a carei intretinere si reparatie implica responsabilitatea asociatiei de proprietari
elena_1234 a scris:

Spuneti-mi daca conducta de apa rece de la bucatarie este proprietate comuna. Presedintele asociatiei spune ca nu ...

S-a raspuns mai sus inclusiv cu baza legala. Dar pentru a exemplifica practic, pentru proprietar si presedinte, sa rationam.
Daca acea conducta de care vorbiti ca ar trebui reparata, inlocuita, nu ar fi reparata, este posibil sa fie afectati si vecinii dumnevoastra?
Adica este conducta care-i alimenteaza si pe ceilalti (pe verticala, asa cum s-a explicat si in celelalte interventii) sau este o condicta care nu-i afecteaza pe vecini (cea care este pe orizontala si va alimenteaza doar pe dv cu apa)?

Logic, lasand prevederile legii deoparte, daca o conducta ma deserveste numai pe mine, numai eu platesc. Daca o coloana desertveste si pe ceilalti vecini, inseamna ca este comuna, in proprietate comuna si trebuie sa o suportam impreuna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli cu reparații coloană apă în bloc adrianfltm adrianfltm Bună ziua, În apartamentul în care stau ( chiriaș, dar nu cred că e relevant pt situația de mai jos ) au apărut , aproximativ acum o lună pete și ... (vezi toată discuția)
Repartizare cheltuieli coloana de apa rece CatalinClp CatalinClp Buna seara, am si eu o nelamurire, acum cateva luni sa fisurat coloana de apa rece la baie in dreptul apartamentului meu, bloc cu 8 etaje eu stau la 2. A venit ... (vezi toată discuția)
Delimitare parte comuna aoa aoa salutare, am o problema a carei rezolvare nu am gasit-o reglementata nicaieri si de aceea apelez la cunostintele voastre (poate ati trecut prin asa ceva!): ... (vezi toată discuția)