avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... montare instalatie noua de gaze cu contorizare ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

montare instalatie noua de gaze cu contorizare individuala

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Stau intr-un bloc de 10 etaje unde asociatia de proprietari a pus contoare pasante in 2007 fara a respecta legislatia. Au pus 48 de apartamente, 18 nu. Eu fac parte dintre cei care nu sunt de acord cu contorizarea. Ulterior Distrigaz a oprit furnizarea gazelor pana ce s-a rezolvat cu proiectul si avizele. Acum doua saptamani am primit din partea Presedintelui o hartie nesemnata de nimeni in care eram anuntati ca in urma ultimelor verificari s-au constatat pierderi la instalatie in 30 de puncte si pentru a remedia trebuie sa se monteze o teava exterioara cu instalatii pe fiecare etaj si contorizare individuala. Ni s-a dat termen pana in iulie. Intrebarile mele sunt: daca as putea face ceva sa-i opresc, daca, legal, ma poate obliga sa-mi pun contor sau daca ii pot da in judecate pentru prejudiciile aduse prin destabilizarea vechii instalatii.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Doamnă,asociația nu poate să hotărască.După cum ați scris Distrigaz a impus
și nu numai atat a și oprit distribuția gazului.
Dacă nu aveți o hartie pe baza căruia să discutăm totul este cu ”.dacă””.
Persoana care cere instalare de centrală intra-adevăr are nevoie de o nouă coloană de gaz cu acceptul asociației.(aceea va avea și contor pentru că va
avea un contract pe numele acestuia).In rest nimeni nu vă poate obliga nimic.
Vă recomand să discutați cu cei dela Distrigaz.
Am aflat ca in hartie, Distrigazul le-a dat termen sa reglementeze pierderile. Se pare ca au inteles si au stabilit sa schimbe instalatia veche. Sper ca totul se va rezolva asa cum trebuie. Va multumesc mult pentru raspunsurile detaliate pe care mi le-ati dat. Imi sunt de mare folos. Vom mai tine legatura

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce nu ne putem monta contor de gaze pentru un simplu aragaz? tonyyyy tonyyyy In bucataria apartamentului meu am un aragaz al carui propietar sunt. Aragazul este alimentat cu gaze printr-o conducta care se afla in bucataria mea. Pe ... (vezi toată discuția)
Legalitatea taierii tevii de gaze ContSters61266 ContSters61266 precum am expus acum ceva timp, noul presedinte al asociatiei a impus in comitetul executiv ca, in urma contorizarii separate la gaze a majoritatii ... (vezi toată discuția)
Plata reparatie teava comuna apa rece stef55 stef55 Buna ziua, Locuies la bloc si avem contorizare individuala apa rece si calda (de la subsol fiecare apartament are separat trasa conducta (pexal)de apa calda ... (vezi toată discuția)