avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Instalare centrala termica si pastrarea tevii ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Instalare centrala termica si pastrarea tevii existente comune ( plus teava noua de gaz pentru centrala).

Buna seara,

Va scriu pentru ca poate v-ati lovit de situatia aceasta pana acum.

Locuiesc intr-un bloc la etajul 5. Coloana comuna de gaz pentru aragaz este pe casa scarii de unde intra in apartament si merge pana la aragaz. De acolo teava o ia pe verticala si alimenteaza si apartamentul de deasupra mea.

De curand mi-am instalat o centrala termica si acum se va veni cu instalarea alimentarii cu gaze a centralei.

Intrebarile mele sunt :

1. Este acceptabil ca sa am 2 tevi de gaz in bucatarie ? Cea veche pentru aragaz ( care va a vea un dop in locul unde se alimenta aragazul in trecut ) si cea noua care va deservi centrala si aragazul ?
2. Daca nu este posibil sa am 2 tevi cum as putea rezolva situatia ?

O seara buna,
C
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:59, 25 Septembrie 2016
Pentru montarea centralei pe gaz metan inclusiv pentru conducta de alimentare cu gaz metan trebuia sa detineti un proiect intocmit de catre o firma autorizata, iar proiectul trebuia autorizat de catre distribuitorul de gaze.
Centrala dvs. nu va fi racordata la conducta care alimenteaza aragazele din bloc fiind dimensionata numai pentru consumul de gaz metan aferent.
Firma de distributie gaz metan va cere sa montati o alta conducta de gaz, montata conform unui proiect autorizat, de catre o firma autorizata. Numai in aceste conditii firma de distributie gaz va racorda centrala dvs. si va da drumul la gaz.
Este necesar sa realizati proiect tehnic pentru racordare individuala centrala+aragaz
Veti ramane in apartament cu 2 instalatii una comuna care va fi sigilata pentru consumul dv si una care va deserveste
keen_boy a scris:
Este acceptabil ca sa am 2 tevi de gaz in bucatarie ?

Da, este normal. In toate blocurile unde unii au ramas pe sitemul centralizat iar altii s-au debransat, exista atat coloanele de gaz comune cat si cele de la instalatia noua. Tot asa exista tevile de la apa calda comuna, tevile de la incalzirea comuna, print toate apartamentele, chiar si prin cele care s-au debransat si au instalatiile proprii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare gaze. IANCUDAN IANCUDAN Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc racordat la reteaua de gaze. Prin apartamentul meu trece coloana de gaze la care sunt racordate 9 din 11 apartamente. Doua ... (vezi toată discuția)
Montare centrala termica, proiect din 2002 aryani aryani Buna seara. Am si eu o intrebare, daca ma poate ajuta cineva. Vreau sa imi montez centrala termica in apartament dar am proiectul facut din 2002. Intre timp, ... (vezi toată discuția)
Nr.lege sau ordin de obligativitate montare detectoare gaz Elidor Elidor Buna seara, stiu ca dupa tragedia de la \"colectiv\" a fost dat ceva-lege sau ordin- de obligativitate a consumatorilor casnici de montare a unei electrovalve ... (vezi toată discuția)