avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... nr.lege sau ordin de obligativitate montare detectoare ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

nr.lege sau ordin de obligativitate montare detectoare gaz

Buna seara, stiu ca dupa tragedia de la "colectiv" a fost dat ceva-lege sau ordin- de obligativitate a consumatorilor casnici de montare a unei electrovalve si detector de gaz pentru fiecare foc pe care il are pe proprietate.
Ma intereseaza numarul respectivului act !
Va multumesc, oameni frumosi si promti !
Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2016
Elidor, utilizator
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
[ link extern ]

Ordinul ANRE nr.179 / 2015, cu atentie pe art.8 - 10.
Multumesc, draga mea !
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este o lacuna in ordin. Instalatiile de gaze din majoritatea blocurilor din Bucuresti sunt facute prin bucatarii. Conform normelor de montaj electroventilul care opreste alimentarea cu gaze, in cazul in care detectorul sesizeaza prezenta gazelor in incapere, deci acest electroventil trebuie montat in afara locuintei, de obicei pe holul blocului, la o ]n[l'ime la care propietarul sa poata face rearmarea lui.
~ Conținut șters la cerere ~
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util

Angel Mariana a scris:

montarea in afara locuintei se face NUMAI in cazul cand exista centrala de apartament.


Eronat.
Montarea senzorului se face in incaperea in care este aparatul care utilizeaza gazele iar electrovalva la intrarea in imobil, linga contorul de gaze.

Alte discuții în legătură

Verificare gaze / senzori si electrovalva mihaela_2013 mihaela_2013 Buna seara, Ma confrunt cu o problema la nivel de asociatie de prorietari. Verificarea la conducta de gaze trebuie facuta dar trebuie sa existe senzori si ... (vezi toată discuția)
Necesitate detector gaze daca coloana nu traverseaza incaperea Maart102 Maart102 Buna ziua, Doresc sa stiu daca s-a mai confruntat cineva cu urmatoarea problema: Locuiesc de peste 10 ani intr-un apartament cu 2 camere si inca de la data ... (vezi toată discuția)
Responsabilitate acoperire costuri detector gaze pentru apartament debransat Bibanash Bibanash Buna ziua, In blocul in care locuiesc, anvelopat si cu termopane din 2018, ~10% din apartamente sunt debransate de la coloana de gaze. Proprietarii acestor ... (vezi toată discuția)