avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Decizie corecta a asociatiei de proprietari ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Decizie corecta a asociatiei de proprietari ?

Suntem trei apartamente pe scara care nu ne-am pus contoare de gaze separat . Deoarece unul din cele trei apartamente are datorii mari la intretinere ,presedintele asociatiei a hotarat sa renunte la contractul cu compania de gaze lasand cele trei apartamente fara gaze. Unul din apartamente nu e locuit iar celalalt imi apartine primindu-l mostenire .La momentul debransarii nu era inca dezbatuta mostenirea si nu am putut protesta ,nefiind proprietara in mod legal . Acum am dezbatut mostenirea , sunt proprietara si am solicitat rebransarea dar mi se refuza pentru ca celalalt apartament are in continuare datorii la intretinere.
Este corecta decizia lor ? Eu nu vreau sa folosesc butelie si nici nu am bani pentru instalatie separata .
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 09:12, 1 Noiembrie 2013
Daca s-a renuntat, la nivel de asociatie, la vechiul contract cu Distrigaz si deci la aprovizionarea cu gaze pe vechea conducta, atunci nu mai puteti face nimic, trebuie sa va racordati la noua conducta de gaze montata.
Vechea conducta exista si poate fi refolosita .Cand Asociatia a renuntat la contractul cu Distrigaz (dupa vreo 4-5 ani de la contorizarea separata a celorlalte apartamente ) s-a luat doar contorul de gaz. Singurul motiv pentru care refuza sa reincheie contractul este vecinul care are datorii .In schimb acesta beneficiaza de apa rece, apa calda si caldura si nici pentru acestea nu plateste . Eu vreau sa stiu daca asociatia are dreptul sa ma lipseasca de gaze pentru motivul mai sus mentionat sau este un abuz. Vecinii si-au pus pe rand contoare separate .Pina atunci au beneficiat de gaze prin contractul asociatiei. Si eu o sa fac acelasi lucru dar nu pot deocamdata .
Aici nu se poate raspunde in acesti termeni de abuz sau neabuz.

Dv. ati preluat apartamentul fara gaze, ca proprietar.
Nu puteti sa pretindeti asociatiei sa faca un nou contract cu Distrigaz numai pentru dv.
Asociatia ar trebui sa plateasca redeschiderea gazelor, un nou contor si apoi sa gestioneze acest contract numai pentru dv., ceea ce ar insemna ca acele costuri pe care nu vreti sau nu puteti sa le platitit dv. pentru a va conecta la coloana celorlalti vecini, ar reveni printr-un nou contract asociatiei, adica ca dv. sa aveti gaze la bucatarie sa nu platiti dv., ci asociatia.

Va puteti rezolva temporar problema cu aparate electrice.

Este destul de interesant faptul ca asociatia a reusit sa renunte la contractul cu Distrigaz...

Acum mai multe luni am deschis un topic prin care intrebam daca este posibil ca asociatia pe care o reprezint ca presedinte sa renunte la contractul cu Distrigaz pentru reteaua veche (mai erau racordati 5 apartamente din 44). Concluzia a fost ca nu, atat timp cat fie si un singur proprietar care mai este racordat nu doreste sa renunte.

M-am tot interesat, si singura solutie prin care se putea realiza acest lucru era ca reteaua veche sa prezinte defecte /scapari de gaze la verificare, caz in care cei 5 ar fi trebuit sa suporte doar ei refacerea intregii instalatii (ceea ce, bineinteles i-ar fi determinat sa se racordeze la cea noua). In cazul de fata dupa verificare a reiesit ca nu existe nici o problema, asa ca nu s-a renuntat la contract.

In concluzie, daca dumneavoastra nu v-ati dat acceptul la momentul respectiv, si nu exista dovezi prin care sa reiasa ca erau scapari de gaze, caz in care ar fi trebuit sa fiti oricum anuntata, din cate stiu eu (si m-am interesat ceva timp) nu prea aveau cum sa renunte la contractul cu Distrigaz. Poate ar trebui sa cercetati cum au reusit, si daca nu cumva a fost abuziva incheierea contractului cu Distrigaz fara acordul in scris dat de dumneavoastra ca proprietar de apartament/beneficiar.
Daca insa, la un moment dat ati facut acest lucru, atunci nimic, din cate stiu, nu poate obliga asociatia sa incheie un nou contract.
Cand asociatia a incetat contractul respectiv, utilizatoarea noastra nu era inca proprietar, altul era plecat si nu locuia in apartament, iar al treilea era restantier.
Conditiile au fost propice incetarii acestui contract.

La dv. cei 5 ramasi aveau tot dreptul sa se bucure de retea si deci contractul sa nu poata fi reziliat.

Chestiune de conditii.....

Alte discuții în legătură

Legalitatea taierii tevii de gaze ContSters61266 ContSters61266 precum am expus acum ceva timp, noul presedinte al asociatiei a impus in comitetul executiv ca, in urma contorizarii separate la gaze a majoritatii ... (vezi toată discuția)
Plata reparatie teava comuna apa rece stef55 stef55 Buna ziua, Locuies la bloc si avem contorizare individuala apa rece si calda (de la subsol fiecare apartament are separat trasa conducta (pexal)de apa calda ... (vezi toată discuția)
Ramas fara gaze luciano39ok2007 luciano39ok2007 Locuiesc intr-o scara de bloc cu 24 de apartamente ,22 dintre acestea sunt racordate la o noua teava de gaze si au contoare individuale ,am ramas doar eu si cu ... (vezi toată discuția)