avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Decizie corecta a asociatiei de proprietari ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Decizie corecta a asociatiei de proprietari ?

Suntem trei apartamente pe scara care nu ne-am pus contoare de gaze separat . Deoarece unul din cele trei apartamente are datorii mari la intretinere ,presedintele asociatiei a hotarat sa renunte la contractul cu compania de gaze lasand cele trei apartamente fara gaze. Unul din apartamente nu e locuit iar celalalt imi apartine primindu-l mostenire .La momentul debransarii nu era inca dezbatuta mostenirea si nu am putut protesta ,nefiind proprietara in mod legal . Acum am dezbatut mostenirea , sunt proprietara si am solicitat rebransarea dar mi se refuza pentru ca celalalt apartament are in continuare datorii la intretinere.
Este corecta decizia lor ? Eu nu vreau sa folosesc butelie si nici nu am bani pentru instalatie separata .
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 09:12, 1 Noiembrie 2013
Chiar daca asociatia ar vrea acum sa incheie un nou contract, furnizorul nu va fi de acord. O instalatie de gaz veche, nefolosita o perioada nu mai prezinta siguranta in exploatare. S-a desfiintat distribuitorul de gaz. Coloanele de gaz au fost in tot blocul atunci cand toti foloseau aceasta instalatie dar dupa ce s-a luat distribuitorul de la intrarea in bloc, unii proprietari au taiat conductele de gaz stiind ca aceasta instalatie este dezafectata. Asa ca acum nu se mai poate baga gaz pe acea instalatie.
Nimeni nu a taiat nici o coloana de gaz . Chiar daca inca nu eram proprietara cu acte , se stia la asociatie ca eu sunt mostenitoarea si ca urmeaza sa obtin si certificatul . Cu toate astea nu am fost intrebata daca sunt de acord sa ma debranseze. De la Distrigaz mi s-a spus ca nu e nici o problema sa monteze inapoi contorul , trebuie numai ca asociatia sa solicite asta . Am depus o cerere la asociatie prin care solicit rebransarea si am cerut sa-mi scrie pe ea ca refuza sa faca acest lucru insa presedintele nici asta nu vrea sa faca , probabil pentru ca debransarea a fost ilegala.
Proprietarul rau-platnic poate fi debransat cu sau fara voia lui.
Functie de amplasarea apartamentelor, aceasta operatiune se face mai greu sau mai usor. Asociatia ar putea sa va ajute. Sa discute cu furnizorul posibilitatea incheierii de contracte de furnizare pentru cei doi proprietari ramasi. Cum unul dintre ei este rau-platnic, acesta ar putea avea probleme (asociatia ar trebui sa anunte furnizorul ca proprietarul are - pe lina gazelor naturale, un debit de... lei; pana nu-si achita debitul, nu i se va incheia contractul de furnizare).
Ma rog, poate fi o solutie, nu garanteaza nimeni ca poate fi si aplicata...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitatea taierii tevii de gaze ContSters61266 ContSters61266 precum am expus acum ceva timp, noul presedinte al asociatiei a impus in comitetul executiv ca, in urma contorizarii separate la gaze a majoritatii ... (vezi toată discuția)
Plata reparatie teava comuna apa rece stef55 stef55 Buna ziua, Locuies la bloc si avem contorizare individuala apa rece si calda (de la subsol fiecare apartament are separat trasa conducta (pexal)de apa calda ... (vezi toată discuția)
Ramas fara gaze luciano39ok2007 luciano39ok2007 Locuiesc intr-o scara de bloc cu 24 de apartamente ,22 dintre acestea sunt racordate la o noua teava de gaze si au contoare individuale ,am ramas doar eu si cu ... (vezi toată discuția)