Antecontractul pe care l-am incheiat nu este autentificat la notar ( este facut la sediul agentiei ). Am vreo sansa sa cer anularea actului si restituirea avansului dat?
Am mai colaborat cu agentii imobilare, dar pana acum nu a fost nicio problema. Cat despre acte , am cerut as le vad si mi s-a spus ca a doua zi imi vor fi date . Dar nimic. Ieri am primit un mail in care agentul imi spune ca actele vor fi gata in data de 10.04.2013. ma refer la actele de la centrala termica. Nu stiu ce sa fac. Sunt disperata.
Am si eu o mare problema.
In data de 29.03.2013, am fost cu o agentie sa vad un imobil , situat la etajul 4. Am intrebat daca sunt probleme cu izolatia , mi s-a spus ca nu.
Dupa vizionare , am mers la sediul agentiei, unde am semnat un antecontract cu proprietara,prin care am dat un avans de 1500 euro, urmand ca restul sa ii achit in dat ade 23.04.2013. In antecontract este specificat faptul ca daca nu imi indeplinesc obligatia pierd banii.
Inainte de semnare am mai intrebat inca odata daca toate actele sunt in regula: ma refer la actele pt proiectul de centrala, modificarile facute ( a spart balconul si a marit bucataria), datorii la consum sau finante. Am fost asigurata ca totul este in ordine.
In cursul zilei de luni 01.04.2013, am aflat ca d-na este executata silit de catre copii fostului sot. Am aflat de asemenea ca nu exista niciun proiect pt modificarile din casa, actele pt centrala nefiind inca gata si ca izolatia la bloc este facuta de 9 ani nu recent cum a afirmat agentul si proprietara.
Eu nu am stiut nimic de toate astea.
Am sunat la agentie , insa agentul mi-a spus citez: ma doatre in paispe de banii tai.
Stiu ca nu e o suma enorma, dar pt mine e munca pe 5 luni
Ma puteti ajuta cu un sfat?
Am vazut ca OUG 12/1992 modificata si completata stabileste obligatiile agentilor imobiliari.
El ar fi tb sa imi ofere in scris informatii ref la imobil, dar mie nu mi s-a dat nimic
Intrebarea mea este: am vreo sansa sa imi recuperez banii???
:((