Buna ziua,
Nici pana in acest moment dosarul nu a ajuns la registratura pentru a putea vedea daca este o greseala de dactilografiere sau ceva mai complex.
In mod normal am convenit cu sotia mea sa fie prezenta pe 27.09.2013 in sala de sedinta pentru a putea contesta decizia curtii, din pacate am aflat ieri ca nu va putea fi prezenta...pot intra in contact cu Dvs pentru a gasi o solutie viabila? Consultanta sau chiar reprezentare ?
Buna ziua si multumesc frumos pentru promptitudine. Calitatea de intimat-reclamant este a sotiei mele, eu doar relatez aici cele intamplate, deaceea am scris la masculin si toate referirile din dosar sunt la feminin.
Aveti dreptate si eu m-am gandit la variantele expuse de Dvs mai sus si toate mi se par...aproape imposibil de realizat. Sigur vom merge sa consultam dosarul saptamana urmatoare, presupunand ca au gresit incheierea de sedinta prin incurcarea dosarelor...cum se rezolva acest aspect ? Depunem contestatie la registratura...exista alt termen de judecata etc, aici nu stiu sincer cum se procedeaza..
Presupunem chiar ca a depus cineva in numele nostru o cerere de renuntare la judecata...iarasi nu stiu cum se procedeaza.
De fapt astea ar fi nelamuririle mele, in incheierea de sedinta este specificat faptul ca, doar reclamanta este invitata pe 27.09.2013 sa-si exprime pozitia...atunci nu vad cum contestam noi cele de mai sus.
Multumesc anticipat pentru lamuriri.
Buna ziua,
Sunt profund indignat si sincer in stare de soc..citesc online decizia Curtii de Apel cu privire la actiunea contestata de catre recurent si...nu inteleg ce s-a intamplat. Sper din toata inima sa fie o explicatie si sa ma sfatuiti cum pot actiona in consecinta.
In speta, ca rezumat la cele de mai sus: am actionat in instanta pentru neplata salariului pe SC Omniasig SRL unde am solicitat plata salariilor restante + a inca 1,5 salarii cu titlu de daune morale. Am castigat in Instanta de Fond cu ambele capete de cerere, reclamata a intentat recurs la Curtea de Apel unde a cerut renuntarea pentru cel de al doilea capat de cerere, reprezentand daunele morale ca fiind nefondat.
Aici noi am depus o intampinare la cererea de recurs a recurentei, unde am solicitat respingerea ca nefondat a recursului si mentinerea ca temeinica si legala a deciziei recurate.
Am argumentat obligarea paratei-recurente si la plata celui de al doilea capat de cerere pe care acestia l-au contestat, respectiv plata daunelor morale, argumentand cu art.166 punctul 4 si art.253 Codul Muncii si am asteptat data de 06.09.2013 desfasurarea sedintei Curtii.
In urma cu o ora citesc decizia acesteia pe care o relatez mot-a-mot:
Solutia pe scurt: Dispune comunicarea cererii de renunţare la judecată formulată de intimata-reclamantă . Pune în vedere recurentei să-şi experime poziţia cu privire la acest aspect. Acordă termen la data de 27.09.2013.
Document: Încheiere de şedinţă 06.09.2013
Cum adica dispune cererea de renuntare la judecata formulata de catre intimata - reclamanta cand...in urma cu mai bine de o saptamana am depus la registratura intampinarea pe care am si stampila si prin care am cerut dupa cum puteti vedea mai sus, respingerea ca nefondat a recursului?
Am sunat la Curtea de Apel si mi-au spus sa merg saptamana viitoare cand ajunge dosarul la registratura pentru a lua la cunostiinta.....
Aveti vre-o idee despre ce s-a intamplat si ce e de facut ?
Cu stima
Sper, o ultima intrebare.. in intampinare se mai specifica deliberarea in lipsa a cauzei?
Atunci, in opinia Dumneavoastra, mai necesita argumentare in intampinarea recursului, sau doar formularea cererii de sustinere a hotararii primei instante ?
Da, nu s-au legat deloc de prima cerere a noastra, respectiv plata salariilor neachitate ci de faptul ca la despagubiri morale termenul de daune morale nu este potrivit.
Dar termenul a fost pus, repet, de catre Instanta, noi folosindu-l pe cel de prejudiciu.
Sigur, Instanta a decis pe langa acordarea platii salariilor neachitate, bineinteles la cererea noastra, si a unei sume cu titlu de despagubiri morale cauzate de neplata acestora la timp si nerespectarea drepturilor rezultate din Contractul Individual de Munca.
Numai ca, in pronuntarea hotararii Instantei, aceasta a concis: „ Obliga parata la plata catre reclamanta a sumei...cu titlu de daune morale ( citand art 253 codul muncii ).
Aici parata a intentat recurs, citand definitia ad literam pentru „daune morale” ( consideram ca nu i-am adus nici un fel de atingeri integritatii fizice, mutilare sau calomnie....).
Buna ziua,
Revin cu informatii vis-a-vis de procesul descris mai sus, in prima instanta am cerut obligarea paratei la plata drepturilor salariale restante, iar ca prejudiciu moral obligarea acesteia si la plata unei sume egale cu 1,5 salarii.
Instanta de fond a admis ca justificate ambele cereri, obligand parata la plata atat a restantelor salariale cat si a unei sume reprezentand despagubiri aferente prejudiciului, citand art 253 Codul Muncii.
In hotarare, instanta foloseste ca termen potrivit caruia obliga parata la plata despagubirilor cerute, ca titlul de „daune morale”.
De acest aspect s-a legat parata si a atacat Hotararea Instantei de Fond cu recurs, motivand definitia daunelor morale.
In asteptarea recursului, trebuie sa vin cu o intampinare cerand pastrarea hotararii primei instante. Mentionez ca, in cererea formulata catre Instanta, nu am folosit termenul de daune morale, ci acela de prejudiciu moral asa cum rezulta si din art 253 Codul Muncii.
Ma puteti sfatui cu privire la cele de mai sus si la cele ce trebuiesc punctate la intocmirea Intampinarii la Recurs?
Multumesc frumos.
Multumesc frumos pentru toate cele de mai sus, mi-au fost de un real folos si voi actiona in consecinta. In fapt, astept inca cateva zile primirea prin posta a cererii formulate de recurs, cu toate ca pe portalul Curtii de Apel a aparut dosarul in cauza impreuna cu data la care a fost fixat termenul de recurs, inca din 21 Martie.
Suntem la o luna distanta si inca nu am primit comunicarea, sunt convins ca nu sunt conditionat de primirea acesteia pentru a putea merge la registratura si a depune cererea de preschimbare a termenului de judecata.
Ulterior primirii raspunsului din partea Curtii de Apel, daca se reduce sau nu termenul de judecata, voi contacta si un executor judecatoresc pentru a putea pune in aplicare decizia instantei de fond.
Am sa postez pe viitor deciziile luate de parti in dosarul de mai sus.
Bun, dar aceasta hotarare chiar daca este ea definitiva si executorie nu poate fi pusa in executare atata timp cat ea este atacata cu recurs, gresesc cumva ?