avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Activitate NatyStancu

Activitate NatyStancu

Buna ziua, va rog sa ma informati dvs, cei de aici cu privire la dreptul unui cetatean egiptean de a calatori pe teritoriul Romaniei.
Asadar, am depus actele la ORI, am primit invitatia (cererea) mai tarziu decat normal (probleme si modificari ale sistemului informational) , am trimis-o in Egypt unde partenerul meu a depus-o la ambasada. Cerera era formulata pentru 01.06 - 07.06, insa cei de la ambasada nici pana astazi nu au dat un raspuns, oricare ar fi ala, si chiar de i-ar acorda viza, nu mai are cand sa vina...
El trebuie sa mearga in Italia la un interviu pentru un loc de munca, si as vrea sa stiu daca obtinand viza prin potentialul angajator din Italia, ar putea calatori si in Romania, sau doar in Italia (un prieten i-ar fi spus ca este posibil) insa prefer sfatul cuiva intr-adevar in masura sa ma asigure ca asa este
Este o urmatoare invitatie posibila, daca Ambasada respinge cererea, chiar daca noi de la ORI am avut cerera aprobata? Poate influenta raspunsul de la ambasada in vreun fel aprobarea unei alte invitatii/cereri la ORI?!
Avem nunta planificata in August, si efectiv nu stim cum sa facem si ce sa facem , ptr ca intamplarea asta, tare neplacuta de altfel, ne-a dat totul peste cap.. iar toate procedurile astea, repetate, dureaza foarte mult...e un timp pe care nu il avem tinand cont de faptul ca am flanificat si platit deja o parte din ceea ce inseamna organizarea nuntii...exista o alta posibilitate sa il am aici cateva zile daca obtine viza pentru Italia?

Va multumesc anticipat tuturor!
Buna ziua, ea are domiciliul in Romania/Ilfov, la adresa parintilor nostrii.
Buna ziua, sora mea stabilita in New York doreste sa divorteze.
S-au casatorit in Romania, el este tot roman (stabilit de mai multi ani in America), au fost impreuna timp de 7 ani, el a devenit agresiv, ea a chemat politia care a intocmit si un raport, insa el nu vrea sa divorteze.
Nu au copii si nimic de impartit, nu au avut domiciliu comun in Romania, nimic, iar in America au locuit cu chirie.
Am rugamintea sa-mi comunicati care este procedura de divort si costul referitor la situatia de mai sus si cum ar trebui sa faca chiar daca el nu vrea sa divorteze.
Ea doreste sa vina in tara in vara aceasta, daca este necesar sa faca toate demersurile necesare incat sa se ocupe un avocat in locul ei, si doreste sa stie cam la ce sa se astepte si ce e nevoie sa prezinte avocatului.
Informandu-ma putin, am observat insa ca art.607 nu se ocupa de ipoteza in care paratul nu are domiciliul cunoscut, in acest caz, ar trebui sa se aplice regula de drept comun, inscrisa in art.5 CODUL DE PROCEDURA CIVILA, competenta revenind judecatoriei de la resedinta paratului. Daca nici resedinta acestuia nu este cunoscuta va deveni competenta judecatoria de la domiciliul reclamantului, in doctrina si jurisprudenta s-a decis insa ca actiunea se introduce la judecatoria domiciliului reclamantului, fara a conditiona aceasta competenta de inexistenta unei resedinte cunoscute, ca si in cazul in care paratul ar avea domiciliul in strainatate.
Ea in acest moment a schimbat domiciliul s-a m-am mutat ( cu martori) in alta parte,cat mai departe de el.

Va multumesc anticipat si va doresc o zi buna.