avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Activitate fleetwood

Activitate fleetwood

editat citat
Sigur că sunt subiectiv, doar sunt un suflet unic, nu un soldat tâmp al unei prospere societăţi de furnici sau termite...
"in primul rand va dau dreptate ca sunt foarte multe lucruri nelalocul lor dar......."
V-am iubit până la "dar", după care vă respect:
1. OK, am devenit divorţat - dar în C.I. nu s-a schimbat nimic!!! Mă chema la fel, aveam aceeaşi adresă şi acelaşi CNP... Da, e mai rău pentru femei, care revin la alte nume... Fiţi mai profund în concepte - una e identitatea, alta e starea civilă, iar plasticul ăla se cheamă CI, nu CSC. Îmi pomeniţi de obligaţii tâmpite ?. Eu, care am nume, părinţi, CNP, casă, job, plătesc taxe grele de 20 de ani; şi rămân fără ID, CI, în România modernă, pentru că miliţia modernizată îmi dă numărul sentinţei şi mă trimite iar la coadă la adidaşi de porc ??!
2. Înţeleg pălăvrăgeala cu "impune legea"... Nu înţelegi tu că tocmai tâmpenia asta m-a făcut să scriu lucrurile anterioare. "functionarii nu pot face altceva decat sa va ceara tot ce este necesar asa cum le impune legea." Te contrazici... "tot ce este necesar" nu are nici o legătură cu "asa cum le impune legea".

Demonstraţie: eşti născut, de exemplu, prin '60... Te botează ai tăi Nicolae Fernando Lăcrimior Popescu, iar până la 16 ani te strigă PUIU... Mergi şi tu la 18 ani, să te angajezi, adică prin '78.... Te întreabă fătuca de la maşina de scris cum te cheamă ... tu sigur spui "PUIU Popescu"...
Ca să te simţi mai OK...
Eu, oarecum copt şi încă în viaţă, am văzut abia acum un document de proprietate (vânzare-cumpărare), în care prenumele îmi apărea de două ori - o dată incorect, o dată corect - de pe vremea când nu eram identificabili prin CNP. Un act eliberat pe vremuri, fără semnătura mea. Am semnat însă, ulterior, un act de atribuire, care a fost OK, prin perspectiva prenumelui. Abia anul ăsta am corectat unele documente. Sigur, există încă multe în neregulă... Nu m-a învăţat mama să mă prezint ca TrenulCareªuierăMultªiAiureaPesteVeşnicilePlaiuri Popescu, ci drept PUIU UUU Popescu - mult mai uşor pentru dactilografă.
Eu sunt eu, măcar prin certificatul de naştere. Ulterior, identificabil prin cheia unică, CNP, ştampilată pe document. Adică sunt unic, ca să nu mai fac trimiteri şi la Dumnezeu. Acum, la circa 40-50 de ani vechime, merg să-mi preschimb CI, expirată... Am divorţat de mai bine de 10 ani, adică înainte de 2006, de când se pare că există o bază de date, etc (fosta soţie şi-a schimbat CI după mai mult de 4 ani de la divorţ)... În fine, treaba e ca în filmele cu proşti. Completez cererea tip de eliberare a unei noi CI, ajung la partea cu pătrăţelele abuzive, legate de cu cine am fost, dacă a murit, dacă am divorţat (nu era nici o casetă legată de amante sau concubine, naşpa)... Nu se preciza dacă sunt cu alegere unică sau multiplă !!! Atenţie !!! Prima e cu "necăsătorit" - păi aşa sunt acum! Bifă.
Ajung la duduia cu preluare de dosare, dă cu ochii de moaca mea semiofilită - "păi n-aţi fost niciodată căsătorit ?" "Păi ba da, dar se mai pune? Că au trecut mai mult de 10 ani, adică am divorţat înainte de a avea acest CI expirat..."
Treaba năucitoare abia urmează:
"Staţi să văd cum figuraţi în baza de date... aaaa... păi aţi divorţat de yyy în data de ddd, pe sentinţa definivă şi irevocabilă aaa/ww.vv.anul... Nu aveţi sentinţa la dosar!". Adică baza LOR de date conţine... toate datele furnizate de fosta soţie (inclusiv sentinţa definitivă şi irevocabilă), prin 2007, când a fost nevoită să revină la numele de fată şi să aibă o altă adresă... Sentinţa respectivă ne reprezintă pe AMÂNDOI, e deja în baza de date, e sigur pe hârtie în dosarul fostei soţii... (Aşa am rămas eu fără original - ea l-a pierdut, i l-am dat pe al meu, ştiind că are nevoie mai mare ca mine... - e un om deosebit...)
Asta e moartea minţii. Asta cu dialogul de la ghişeu.
O mai întreb care a fost procedura cu ăia de au divorţat şi s-au recăsătorit de 7 ori în 10 ani, câte acte trebuie să aducă şi ce să bifeze, etc...
Par, poate, amuzant, dar sunt trist şi nervos. De peste 40 de ani mă cheamă la fel şi locuiesc la aceeaşi adresă. Am cotizat şi cotizez şi eu, din greu, ca şi contribuabil - nu neapărat la salariile legiuitorilor - dar, în acest caz, mai ales la plata înfiinţării unor baze de date care nu doar că nu mă ajută - ci mă şi umilesc - ai zice că au funcţiune de miliţie!
Aberant... "Noi ştim cine eşti - dar marş după acte redundante, dacă vrei buletin" etc... Poate ar trebui, deşi e un fleac, să mă adresez CEDO. Să nu merg ca un bou, după ce mă milogesc de şefi pentru libere, la arhiva judecătoriei, ca să cer un duplicat; să mai cer apoi libere ca să ajung iar şi la "Evidenţa Populaţiei" de acasă - etc.
E foarte trist ce se întâmplă cu omul de rând. Milioane de calculatoare, sute de baze de date instituţionale/guvernamentale - dar timpii şi drumurile sunt mai lungi ca în ani '70.
Ca un fel de P.S.
De ce trebuie să-mi fac un act de identitate pe care scrie doar numele, CNP-ul, numele părinţilor (logic), scrie şi adresa (miliţienesc - , poate stau pe câmp, deci nu exist), nu scrie deloc starea civilă (!!!! necăsătorit, divorţat de 7 ori, văduv de 2 ori, etc; nu mai scrie nici grupa sanguină) - la un serviciu numit Evidenţa Populaţiei, care mă obligă să prezint şi documente statistice, fără de care nu se poate ?
Speram să beneficiez de baza de date. Ei ştiu deja tot. "Vezi că ai divorţat în anul x, de y, prin sentinţa z! Adu documentul!"
Moartea minţii.