avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Prenumele mamei nu este in toate actele la fel
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Prenumele mamei nu este in toate actele la fel

Mama decedata, prenumele mamei din certificatul de nastere al copilului (adult), precum si din B.I., din certificatul de casatorie, nu corespunde cu prenumele mamei din certificatul de deces. Ca urmare copilul nu poate ridica ultima pensie a mamei decedate si nici ajutorul de inmormantare etc.
In acest caz ce are de facut copilul??? Trebuie schimbat certificatul de nastere, apoi si fiecare act emis cu ajutorul lui? Cum sa procedeze?
Multumesc!
mergeti la un notariat cu doua persoane care au cunoscut-o pe mama si obtineti asa-numita "declaratie de notorietate privind cunoasterea unei persoane si sub alte nume".
Ajutorul de inmormantare il poate lua oricine poate dovedi ca a suportat cheltuiala cu inmormantarea.
Se rectifica toate actele in care prenumele mamei apare eronat.
Si a trebuit sa-i moara mama pentru a descoperii ca nu are acelasi prenume in actele sale? Chestia cu declaratia de notorietate nu ajuta la absolut nimic in acest caz. Urmati sfatul lui gi-jane2 si anume acela de a recurge la rectificarea actelor de stare civila si a celui de identitate. Problema este ca aceasta procedura e de durata, undeva la cateva luni.

Demonstraţie: eşti născut, de exemplu, prin '60... Te botează ai tăi Nicolae Fernando Lăcrimior Popescu, iar până la 16 ani te strigă PUIU... Mergi şi tu la 18 ani, să te angajezi, adică prin '78.... Te întreabă fătuca de la maşina de scris cum te cheamă ... tu sigur spui "PUIU Popescu"...
Ca să te simţi mai OK...
Eu, oarecum copt şi încă în viaţă, am văzut abia acum un document de proprietate (vânzare-cumpărare), în care prenumele îmi apărea de două ori - o dată incorect, o dată corect - de pe vremea când nu eram identificabili prin CNP. Un act eliberat pe vremuri, fără semnătura mea. Am semnat însă, ulterior, un act de atribuire, care a fost OK, prin perspectiva prenumelui. Abia anul ăsta am corectat unele documente. Sigur, există încă multe în neregulă... Nu m-a învăţat mama să mă prezint ca TrenulCareªuierăMultªiAiureaPesteVeşnicilePlaiuri Popescu, ci drept PUIU UUU Popescu - mult mai uşor pentru dactilografă.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Aprilie 2013
gi-jane2, moderator
La 14 ani iti completezi singur o cerere pentru obtinerea primului C.I, pe care o completezi din nou la 18 ani, apoi cand dai bacul, cand te casatoresti completezi din nou cereri in care rubrica parintilor este obligatorie, nu vad de ce trebuie sa ne lamentam ca am trait ani de zile si nici macar nu ne-am uitat in actele personale doar o singura data sa vedem de curiozitate ce identitate avem si din ce persoane ne tragem, in schimb ii atacam verbal pe cei care nu pot tolera ca pot exista si astfel de oameni nepasatori cu numele parintilor in schimb grijulii in a obtine pensia si ajutorul de inmormantare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate act notarial larisa ciurcanu larisa ciurcanu Buna seara, Am nevoie de ajutorul d-vs. Prenumele mamei mele este in unele acte oficiale ELEANA, adica Certificat nastere ,Buletin de identitate,Titlul de ... (vezi toată discuția)
Numele mamei trecut gresit in certificatul de nastere LoctusIvan LoctusIvan Buna ziua! Persoana X are un certificat de nastere de tip vechi in care apar atat numele si prenumele tatalui scris corect, dar prenumele mamei este scris ... (vezi toată discuția)
Certificat de deces - nume omis Vicas Vicas Buna ziua, Am nevoie de ajutorul dvs pentru putea solutiona o situatie mai delicata. Nu cunosc informatii de natura juridica si nu stiu cum trebuie ... (vezi toată discuția)