avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat de deces - nume omis
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat de deces - nume omis

Buna ziua,
Am nevoie de ajutorul dvs pentru putea solutiona o situatie mai delicata. Nu cunosc informatii de natura juridica si nu stiu cum trebuie procedat.
Pe certificatul de deces al tatalui meu nu este trecut al doilea nume obtinut dupa adoptie.
Pe certificatul de nastere avem S-nume B-prenume
Pe actul de adoptie este trecut S-nume M-nume(adaugat la adoptie, era numele persoanei ce l-a adoptat) B-prenume.
Tatal meu a decedat de multi ani ( nascut in 1913,casatorit 1954 decedat in 2002) din pacate nici pe actele de casatorie nici cele de nastere nu au fost mentionate datele noi legate de adoptie, buletinul a ramas tot pe S-nume, B-prenume si pe actul de deces nu fost trecut numele dupa adoptie ci doar S. B.. Mama mea mai traieste dar de la Primarie pentru a depune actele pentru obtinerea titlul de proprietate, pe care nu-l avea nici tatal meu decedat, i se solicita actul care sa dovedeasca ca tata avea si al doilea nume-M , el mostenind bunurile de la cel care l-a adoptat pe care-l chema M.
Cum putem rezolva situatia. Daca se duce la primarie o copie legalizat dupa actul de infiere e suficient? De fapt cum trebuie procedat, va rog.
Multumesc anticipat pentru orice raspuns,
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:44, 11 Septembrie 2013
Puteti duce actul de adoptie insotit de o "declaratie de notorietate" data la notar de doua persoane care l-au cunoscut si in care acestea declara ca tatal dvs. este una şi aceeaşi persoana cu cea a cărei nume nu a fost trecut în unele acte sau documente personale (certificat de naştere, căsătorie, etc.).
Multumesc, apreciez mult orice raspuns, voi incerca sa caut acele persoane, sper sa fie Ok!
Rugaminte: Am adus doua persoane care l-au cunoscut cand era in viata. Am intocmit acea Declaratie de notorietate. Am si actul de infiere original. Cei de la Primarie nu ne permit sa finalizam dosarul pentru eliberarea Titlului de proprietate. Spun ca nu e suficienta cererea facuta catre Primar in care am anexat aceste 2 dovezi ca e una si aceeasi persona. Pe actul de nastere al meu este trecut numele complet al tatalui meu S-nume M-nume B-prenume. Acesta m-ar ajuta ca si dovada sau de exemplu actul lui tata de casatorie?
Din cate stiu din pacate actul de deces s-a intocmit doar pe baza de buletin(aici era incomplet numele). Nu trebuiau sa ceara si certificatul de nastere/deces in original sa compare inainte de emiterea Certificatului de deces. Atunci se sesiza diferenta de nume? Cum l-au emis fara aceste 2 acte : nastere si casatorie.
Multumesc anticipat pentru orice sugestie. O zi buna tuturor!
La intocmirea certificatului de deces se solicita in mod obligatoriu certificatul de nastere pe care se scrie "Decedat". Certificatul de casatorie nu este necesar la intocmirea certificatului de deces.

Eu nu inteleg de ce functionarii primariei nu v-au adus sau nu va aduc la cunostinta ce docuemente va sunt necesare pentru eliberarea titlului de proprietate avand in vedere situatia speciala in care va aflati si va pun sa umblati dupa cai verzi pe pereti!?

Dvs. incercati sa aflati informatii de pe forum despre ce documente sunt necesare la primarie!

Declaratia de notorietate este unul din documente dar cei de la primarie aveau obligatia sa va informeze ce docuemnte au nevoie ca sa va elibereze actul respectiv.

Despre declaratia de notorietate v-am informat deoarece mama mea s-a lovit de o situatie similara cand a facut succesiunea dupa bunica mea, aceasta fiind trecuta in certificatul ei de nastere cu un prenume iar in certificatul de nastere al surorii ei cu un alt prenume.

Intrebati-i punctual pe functionarii primariei ce documente aveti nevoie ptr dovedirea identitatii tatalui si ptr eliberarea TP.

1-CI o+c
2-CN o+c
3-CC o+c
etc.
Mentiunea de adoptie trebuie trecuta pe marginea actului de nastere, respectiv de casatorie a tatalui dvs.daca acesta a fost adoptat dupa casatorie. Desigur daca acesta avea cunostinta sau mama dvs. avea cunostinta despre numele reunite trebuiau sa se intrebe de-a lungul timpului de ce nu au si acte cu care sa se legitimeze in sensul numelui dobandit dupa adoptie, mai ales daca adoptia a fost cu efecte depline, implicit se impunea a fii schimbate si numele si prenumele parintilor adoptatori. In schimb daca adoptia a fost doar cu efecte restranse de obicei cel adoptat ramanea pe numele parintilor sai firesti dar mostenea pe ambii parinti si cei firesti si cei adoptatori. Mai intai ar trebui sa studiati actul de infiere pentru a stabili cu exactitate tipul de adoptie intocmita la acea data. Dupa care, in functie de situatie, veti fii indrumat ce pasi sa urmati. Va mentionez faptul ca mentiunea de adoptie poate fii facuta pe marginea actelor de stare civila si din oficiu de catre ofiterul de stare civila dar pe baza sentintei de adoptie in original. Verificati si tineti-ne la curent. Declaratiile de notorietate probabil ca sunt valabile la anumite institutii, in anumite conditii, dar la starea civila nu. Este curios cum afirmati dvs. ca pe actul dvs. de nastere tatal dvs. este trecut cu cele 2 nume din moment ce in toate actele dumnealui acesta figura dupa cum declarati dvs. doar cu un nume!!! Sa intelegem ca in certificatul de casatorie tatal dvs. este trecut cu ambele nume, pe care le are si mama dvs.?
Ultima modificare: Miercuri, 11 Septembrie 2013
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mosteniri Marinela Marin Marinela Marin Cum pot obține certificatele de deces și certificatele de naștere ale părinților adoptivi? Se poate cere duplicate la primăria comunei sau trebuie să ... (vezi toată discuția)
Bunicul meu adoptiv acum pe 8 octombrie împlinește 1 an de ... Mirela 479 Mirela 479 Bunicul meu adoptiv acum pe 8 octombrie împlinește 1 an de când a decedat eu că unica fiică a lui ,el nemaiavand copii pot depune declarația de ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere cu numele de familie gresit kriss64 kriss64 Bunica mea, Andrei (Iova -prenumele tatalui) Tana,s-a casatorit cu Constantin (Eftimie- prenumele tatalui) Gheorghe. In urma casatoriei au rezultat doi copii, ... (vezi toată discuția)