Acum doi ani am fost nevoit sa stationez ,involuntar,datorita unei probleme aparute la maneta de viteza a camionului pe care il conduceam,pe raza municipiului Timisoara.Datorita faptului ca mecanicul sef al parcului auto al firmei la care eram angajat a refuzat sa imi acorde asistenta tehnica(motivand distanta mare intre Slobozia-unde era firma la care lucram-si Timisoara)am decis sa incerc sa rezolv singur aceasta problema si am constatat ca imi trebuie un simplu surub ,pe care insa nu il aveam.Am incuiat camionul si am gasit ,dupa aproximativ 2-3 ore de umblat prin Timisoara,am gasit la un service auto,surubul pe care il cautam.Cand m-am intors,am gasit un autocolant prin care eram instiintat ca am stationat neregulamentar.am reparat camionul si am plecat la drum.Dupa circa 2-3 saptamani am avut surpriza sa constat ca firma la care lucram,desi stia de problema pe care o avusesem,imi daduse Politiei locale Timisoara toate datele mele personale si eram chemat la proces in Timisoara dar nu m-am prezentat,dar am sunat la seful politiei locale si i-am explicat situatia precum si instantei la care eram citat dar...surpriza,nimeni nu a vrut sa inteleaga nimic.Si acum intreb:avea dreptul firma sa imi dea datele personale,trebuia sa blochez drumul public in conditiile in care nu imi dadeam seama ca autocamionul ramasese fara maneta de viteze sau este pur si simplu rea -vointa din partea tuturor....firma la care eram angajat,seful politiei locale,instanta???
Am obtinut atestatul de transport marfa imediat dupa ce am obtinut categoria C si dupa aceasta am obtinut categoria E.Pe atestat este trecuta categoria C iar de curand,dupa circa 3 ani in care am fost controlat de isctr si de toata lumea ,am fost socat cand ,la un control,am luat avertisment(amenda era de 20000 de ron,pe firma) datorita faptului ca nu am si categoria E pe atestat.Eu stiu ca atestatele sunt de 4 feluri:transport marfa,transport persoane , ADR si agabaritic si mai stiu ca "atestatul de transport marfa este necesar tuturor soferilor care conduc autovehicule peste 3,5 tone",dar nu se spune nimic de alte categorii.Lamuriti-ma ,va rog,ca nu mai inteleg nimic!Am intrebat chiar si pe seful Arr din judetul meu si mi-a confirmat ca este valabil si pentru categoria E,chiar daca nu e trecut pe atestat!