avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Activitate frizz_star

Activitate frizz_star

Răspuns la discuția Admitere barou 2014
Georgy19 a scris:

frizz_star a scris:

Dar la civilv/ procesual cv ce autori a'ti ales ? cat de semnificative sunt schimbarile din ncc ?!

La civil: Boroi (institutii de dr civil + Drepturi reale)
Contracte (Liviu Stanciulescu)
Obligatii (cartea de la Nomina Lex - am si tratatul lui Liviu Pop, probabil o sa mai completez pe ici pe colo, dar parerea mea e ca doar din tratat sa inveti pierzi o gramada de timp din cauza a foarte multe detalii, explicatii, referiri la vechea doctrina, doctrina europeana etc)
Succesiuni - Romeo Popescu&Francisc Deak
+NCC
Procedura civila: eu mi-am luat manualul de fise al Andreei Ciurea (o sa apara si cel al Gabrielei Raducan) + cartea dlor Viorel Ciobanu si Traian Briciu + NCPC
Penal si Procedura Penala...inca nu mi-am cumparat nicio carte dupa noile coduri. Sunt in dilema dupa ce s-ar merita mai mult sa invatam... dupa fisele dlui Udroiu sau dupa noile carti de sinteze, tot ale lui (numai ca la procedura penala e doar partea generala). In ideea de a nu ne scapa ceva la grilele ce urmeaza sa fie date la examen... Am vazut ca urmeaza sa apara o noua carte de drept penal: [ link extern ] ?

Fisele dlui Udroiu sunt foarte bune pentru grila , au format recapitulativ , insa au si unele scapari , gen institutia apelului care nu este prezentata in fise. Parerea mea ca tot Udroiu ramane prima optiune , acum ca sunt fisele sau sinteze , probabil ca in functie de timpul ramas si capacitatea de asimilare a informatiilor.
Dar la civilv/ procesual cv ce autori a'ti ales ? cat de semnificative sunt schimbarile din ncc ?!
Putin cam greu de crezut ca INPPA renunta la vestita proba scrisa . Dar sa speram ca asa va fi !
madalinaflo a scris:

Dragi colegi,care ma puteti ajuta si pe mine cu o carte indiferent de autor,cursuri sau orice asltceva la penal partea speciala si procedura penala,p gen si speciala dupa noile coduri???
Am nevoie pt examenele de la facultate,tocmai de aceea nu conteaza autorul.
Binevoitorii pot trimite mail la adresa:madalinatanasescu@gmail.com

Eu it recomand , la drept procesual penal - pe noul cod de procedura penala - Mihail Udroiu - [ link extern ] ,
sau Fise de procedura penala. Partea generala. Partea speciala pe Noul Cod de procedura penala - tot Mihail Udroiu - [ link extern ]

Bineinteles sunt si alti autori .
O intrebare pentru cei ce au mai sustinut examentul de primire in profesie anul trecut : La probele si mijloacele de proba temetica a cuprins toate mihloacele de proba individualizate de la "declaratie suspectului/inculpatului .. pana la .. metode speciale de supravhegere sau cercetare " inclusiv ?
Georgy19 a scris:

Dragi colegi,

Vin iar cu o intrebare, de data aceasta la civil. Tinand cont ca am tot citit comentarii care recomandau ambele titluri, as mai dori totusi o reconfirmare. Pt Obligatii, care credeti ca e mai indicata atat pentru testul grila cat si pentru sinteza: Tratatul dlui Liviu Pop sau Drept civil - Sinteze de la NOMINA LEX. Nu ma sperii asa usor cand vad carti foarte voluminoase, mi-e doar teama sa nu ma pierd in multitudinea de explicatii din tratat si sa omit esentialul care se puncteaza la examen. Ma gandeam ca daca combin sintezele de la Nomina Lex (doar capitolul obligatii, ca pentru celelalte capitole mi-am cumparat alte manuale) cu codul civil ar fi suficient atat pt grile cat si pt examenul de sinteza. Voi ce parere aveti?
Multumesc inca o data! Si spor la invatat!

Eu iti recomand Liviu Pop, chiar daca este voluminoasa este foarte buna , mai ales ca este tratat - parerea mea
manualele lui . Udroiu , Tabarca erau exeplele de manuale pentru aplicara codurilor in general.
madalinaflo a scris:

dragi colegi,eu nu am inteles daca trebuie sa invatam perfect textele de lege.am o prietena ce spune ca ea a invatat cuvant cu cuvant din cod la procedura penala mai ales...voi cum procedati??am pus intrebarea asta caci eu tot cu procedura penala ma lupt acum si nu stiu cum e mai indicat sa invat:strict codul????grilele nu sunt strict din cod am senzatia

eu iti recomand sa inveti pe institutii nu pe coduri . aplicarea codurilor o sa o faci in practica dar pana atunci trebuie sa intelegi cand si unde aceste coduri / art . / alin. / pucte se aplica. Invata din manualele explicative ale lui . Udroiu , Tabarca spre ex la procedura penala unde sunt detaliate articolele din cod. In acest fel o sa poti descurca atat la un subiect scris cat si la grile.
Fisele de procedura penala M.Udroiu sunt excelente pentru rezolvarea grilelor , dar daca vrei sa sustii examentul scris cu siguranta ai nevoie de cartea de sinteze dezbatuta pe noile coduri .
Răspuns la discuția Admitere INM 2014
multumesc