Ma scuzati ,nu vreau sa profit de timpul d-voastra,dar doresc sa va mai intreb ceva.Eu de la executor am primit ultima data ,proces verbal de licitatie imobiliara,prin caremi se spune ca adjudecatarul are termen de 30 zile sa depuna pretul imobililui.As dori sa-mi spuneti dupa acest proces verbal ce termene mai sunt,sa eliberez casa.Nu doresc sa fiu evacuata ,cu forta.socrii,care au dreptul de uzufruct ,trebuie sa fie de fata,cand vine executorul???Multumesc mult si va rog sa ma scuzati pentru deranj.
Multumesc mult pentru raspunsul d-voastra.As mai dori sa va adresez o intrebare:in anul 2009 am donat pentru copii mei din curte suprafata de 330 mp,au si facut o fundatie ,pentru a construi o casa.Au cumparat materialele de constructie ,de la cei , care mi-au imprumutat suma respectiva si nu au putut continua constructia,fiinca in contul datoriei mele,le-au retinut materialele lor.Ce se poate face????IN cazul executarii silite ei vor fi afectati???Curtea este comuna si trebuie sa treaca in fata casei despre care v-am vorbit.Multumesc
aceasta casa am cumparat-o in 1997,atunci cei 1/5 parte a fost a socrilor,impreuna am cumparat-o.In anul 2008 am cumparat de la dansii cota de 1/5 parte,dar cu dreptul de uzufruct viager.I-mi spuneti va rog ce am de facut in continuare,fiindca nici executorul nu doreste sa vorbeasca cu dansii si nici cei ,care au cumparat-o.Multumesc
In contract despre uzufruct scrie urmatoarele:asupra imobilului sub ci.1 si ci 2 cu incheierea Cf nr ....este intabulat asupra cotei de 1/5 parte din imobil , dreptul de uzufruct viager in favoarea domnilor.......,drept de uzufruct viager , care se va mentine.Subsemnatii imprumutanti si garanti ipotecari consimtim sa se intabuleze in CF,dreptul de ipoteca si sa se noteze interdictia de instrainare si grevare in favoarea imprumutatorilor,in baza prezentului contract.Subsemnatii imprumutati declaram ca imobilul descris mai sus ,se gaseste in circuitul civil,este liber de sarcini,cu exceptia dreptului de uzufruct viager notat in favoarea lui......,asupra cotei de 1/5 parte din imobil,cu incheierea CF.....,motiv pentru care il garantam pe imprumutatori .Subsemnatii uzufructuari......,declaram ca am asistat la incheierea si autentificarea prezentului contract de imprumut cu garantie imobiliara si ca suntem de acord cu clauzele contractului,drept pentru care semnam mai jos.Se semneaza mai jos,imprumutatorii,in drept cu ei eu si sotul si mai jos uzufructuari si semneaza socrii.Acestea sunt paragrafele,unde se face referire la dansii.V-am copiat exact paragrafele din contract.Va multumesc pentru atentia d-voastra.
Buna ziua,doresc sa va spun pe scurt:in 2011,am facut un imprumut, cu contract notaria, gajand casa.Nu am reusit sa restitui suma imprumutata si mi s-a licitat casa.Creditorul a fost singurul participant la licitatie, care a si adjudecat-o.La intocmirea contractului au fost si socrii mei,avand 1/5 parte din casa dreptul de uzufruct viager.Eu cu sotul meu am semnat ca siimprumutati, iar socrii mei ca si uzufructuari.In prima parte a contractului este specificat ca dreptul de uzufruct se va mentine,iar la sfarsitul contractului scrie ca uzufructuarii au asistat la incheierea prezentului contract.Intrebarea mea este, socrii mei pot fii evacuati din locuinta , de executor??? Daca nu ,as dori ,daca nu va cer prea mult sa-mi scrieti un articol de Codul civil,la care pot face referire,atunci cand vine executorul.Va multumesc mult.