avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita - imobil cu uzufruct viager
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita - imobil cu uzufruct viager

Buna ziua,doresc sa va spun pe scurt:in 2011,am facut un imprumut, cu contract notaria, gajand casa.Nu am reusit sa restitui suma imprumutata si mi s-a licitat casa.Creditorul a fost singurul participant la licitatie, care a si adjudecat-o.La intocmirea contractului au fost si socrii mei,avand 1/5 parte din casa dreptul de uzufruct viager.Eu cu sotul meu am semnat ca siimprumutati, iar socrii mei ca si uzufructuari.In prima parte a contractului este specificat ca dreptul de uzufruct se va mentine,iar la sfarsitul contractului scrie ca uzufructuarii au asistat la incheierea prezentului contract.Intrebarea mea este, socrii mei pot fii evacuati din locuinta , de executor??? Daca nu ,as dori ,daca nu va cer prea mult sa-mi scrieti un articol de Codul civil,la care pot face referire,atunci cand vine executorul.Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 13:16, 12 Aprilie 2013
Doamna,
Daca socrii au ipotecat uzufructul, sau au declarat ca renunta in caz de executare, nu prea aveti ce face. Daca au fost chemati la notar sigur pentru asta au fost chemati.
Cititi contractul cu atentie si spuneti-ne tot ce se mentioneaza cu privire la uzufruct.
In contract despre uzufruct scrie urmatoarele:asupra imobilului sub ci.1 si ci 2 cu incheierea Cf nr ....este intabulat asupra cotei de 1/5 parte din imobil , dreptul de uzufruct viager in favoarea domnilor.......,drept de uzufruct viager , care se va mentine.Subsemnatii imprumutanti si garanti ipotecari consimtim sa se intabuleze in CF,dreptul de ipoteca si sa se noteze interdictia de instrainare si grevare in favoarea imprumutatorilor,in baza prezentului contract.Subsemnatii imprumutati declaram ca imobilul descris mai sus ,se gaseste in circuitul civil,este liber de sarcini,cu exceptia dreptului de uzufruct viager notat in favoarea lui......,asupra cotei de 1/5 parte din imobil,cu incheierea CF.....,motiv pentru care il garantam pe imprumutatori .Subsemnatii uzufructuari......,declaram ca am asistat la incheierea si autentificarea prezentului contract de imprumut cu garantie imobiliara si ca suntem de acord cu clauzele contractului,drept pentru care semnam mai jos.Se semneaza mai jos,imprumutatorii,in drept cu ei eu si sotul si mai jos uzufructuari si semneaza socrii.Acestea sunt paragrafele,unde se face referire la dansii.V-am copiat exact paragrafele din contract.Va multumesc pentru atentia d-voastra.
In cazul asta socrii au in continuare dreptul de uzufruct asupra cotei de 1/5 din imobil. cand e constituit dreptul de uzufruct? In ce data ati cumparat imobilul de la socri?
aceasta casa am cumparat-o in 1997,atunci cei 1/5 parte a fost a socrilor,impreuna am cumparat-o.In anul 2008 am cumparat de la dansii cota de 1/5 parte,dar cu dreptul de uzufruct viager.I-mi spuneti va rog ce am de facut in continuare,fiindca nici executorul nu doreste sa vorbeasca cu dansii si nici cei ,care au cumparat-o.Multumesc
Ei vor sta in continuare in casa, in partea aceea de 1/5, nu pot fi dati afara. Daca executorul vrea sa ii evacueze, trebuie sa faca contestatie la executare

Alte discuții în legătură

Contract de donatie sau vanzare- cumparare? nenea toto nenea toto dupa moartea mamei a ramas o mostenire mie si fratelui meu pe care vrem sa o dam baiatului cel mic al fratelui .Noi vrem cu donatie ,iar el vrea cu act de ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager nutu_tim nutu_tim Buna ziua, Am o intrebare, legata de uzufructul viager. In 2004 sotia mea a cumparat un apartament, de fapt nuda proprietate, si a trecut in CF pe bunicii ei, ... (vezi toată discuția)
Somație abuzivă de scoatere la licitație apartament deținut ca nudă proprietate, cu clauză de întreținere și uzufructuar mama mea. cum pot înlătura abuzul? ravita ravita Situatia mea este urmatoarea : am imprumutat privat suma de 8800 euro in ianuarie 2008 . Judecatoria Timisoara admite cererea si autorizeaza creditorul sa ... (vezi toată discuția)