Acum circa 1 luna, am cumparat de la cineva un obiect. Persoana respectiva mi-a spus ca este cumparat dintr-un magazin cunoscut si mi-a aratat certificatul de garantie pe numele sau in calitate de cumparator, semnat atat de reprezentantul magazinului cat si de cumparator, stampilat si specificat pe certificat achitat numerar suma de 23000 ron.
Mi-a spus ca are nevoie urgenta de bani si ca il vinde cu suma de 20000 ron. M-a incantat si i-am dat banii. Apoi o cunostinta mi-a spus ca nu crede ca aceasta este valoarea reala. Am fost la magazinul respectiv si am vazut acelasi obiect, identic la pretul de 6000 ron.
Am contactat persoana care mi-a vandut obiectul si i-am spus ca m-a mintit, insa acum nu recunoaste si spune ca nu stie despre ce este vorba.
Ce pot face in acest caz? Certificatul de garantie are vreo valoare? Cum sa procedez avand in vedere ca persoana respectiva nu isi recunoaste minciuna?
Daca o persoana m-a inselat in diverse moduri cu diverse pretexte, iar suma prejudiciata este mare, insa eu nu am dovezi concrete, totul s-a discutat verbal, am vreo sansa daca merg la politie? Ma refer la faptul daca politia isi va da interesulsau plangerea va zace printr-un sertar uitata ? Poate ati mai avut cunostinta de astfel de cazuri. Multumesc anticipat de raspuns!