avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Activitate analysa

Activitate analysa

Va mai intreb ceva pentru ca nu stiu care este procedura: fac oferta catre executor pentru banca, cu suma pe care o doresc, mai mare decat pretul evaluat, dar mai mica decat pretul de inceput al licitatiei. Pot sa fiu descalificata apoi, pt ca pretul e sub pretul de inceput al licitatiei? Exista vreun risc sa pierd cautiunea?
Multumesc
Din pacate, nu stiu ce sa mai cred: executorul mi-a spus ca pretul de pornire este ultimul: de 396.000 lei. Mi-e teama ca nu mi se spune totul si ma trezesc cu vre-o hotie; doar stiti cum e legea romana: unii trec pe langa, altii pe sub,, iar altii pe deasupra ei si din nefericire reusesc.
multumesc
La ultima licitatie din februarie cineva a oferit suma de 396.000 lei, dar nu a achitat in termenul stabilit de lege. Presupun ca proprietarii au trimis pe altcineva sa liciteze contra celorlalti, pentru a ridica pretul, chiar daca au pierdut cautiunea. Executorul a spus ca dosarul e demarat pe vechiul cod de procedura, dar ca pretul licitatiei porneste de la suma oferita ultima data si nu se va diminua la nici o licitatie urmatoare. Pot sa depun o oferta catre executor, dar mi-e teama sa nu pierd cautiunea, daca sunt singurul ofertant, pt ca sunt dispus sa platesc maximum 300.000.
Multumesc mult pentru ajutor!
Buna ziua. As dori sa particip la o licitatie publica pentru o casa. Este a treia licitatie, dar nu sunt sigura de un lucru: pretul de pornire este de 396.000 lei (pt ca s-a stabilit suma de plecare pe baza ultimei licitatii), dar casa a fost evaluata la inceput la suma 220.000 lei. Ce se intampla daca eu sunt singurul ofertant? Executorul a zis ca pot sa fie 10 licitatii, dar pretul de pornire va fi acelasi.
Pot sa nu particip la strigare, dar sa cumpar casa apoi la pret mai mic, datorita faptului ca a fost singura oferta?
Multumesc!