avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Activitate qsd

Activitate qsd

Am inteles si este evident ca obligatia egala pe metru patrat duce la o obligatie diferita pe fiecare proprietate in fctie de suprafata. Situatia sta exact invers si este urmatoarea: Exista foarte multi restantieri la fondul de reparatii in randul proprietarilor de spatii cu destinatia locuinta. Proprietarii spatiilor comerciale sunt cu toate platile la zi. Mentionez ca ni s-a spus ca sunt constituite 2 fonduri de reparatii, unul pentru proprietarii de locuinte, fond pentru care s-a votat sa nu se modifice ponderea si unul pentru proprietarii de spatii comerciale. In aceste conditii se voteaza in agp cresterea ponderii fondului de reparatii doar pt spatiile comerciale, nu stiu de ce...probabil pt ca in viziunea domnilor proprietari firmele au bani sa plateasca ceea ce unii dintre ei nu pot. Pentru o intelegere mai buna pot spune ca spatiile comerciale platesc o valoare mai mare pentru metrul patrat in cadrul fondului de reparatii comun. Intrebare : este legal???.Va multumesc pentru raspuns.
Nu cred ca am fost destul de explicit. Eu intrebam daca este legala constituirea unui fond de reparatii diferentiat pe categorii de proprietari in asa fel incat sa poata vota cresterea fondului de reparatii numai pt unii ( in speta pt spatiile cu alta destinatie decat locuinta). Da, asa ar trebui, sa putem lamuri aceste lucruri cu presedintele sau administratorul...Multumesc pt raspuns.
Buna seara

Sunt proprietarul unui spatiu comercial de la parterul unui bloc. Intr-o AG a proprietarilor blocului s-a votat si s-a consemnat in procesul verbal marirea fondului de reparatii aferent societatilor comerciale si pastrarea la acelasi nivel din anul precedent a fondului de reparatii aferent spatiilor de locuit. Intrebarea ar fi : Este legala constituirea a 2 fonduri de reparatii separate, unul pentru apartamente si altul pentru spatiile cu alta destinatie decat locuinta? Am citit atat legea 230 cat si hg 1588 si nu am gasit raspuns la aceasta intrebare. In cazul in care se refera la un fond de rulment si unul de reparatii este posibil ca la acesta din urma sa contribuie numai spatiile comerciale? Oare cheltuielile repartizate pe cota indiviza se pot aplica diferentiat proprietarilor? Valoarea fondului de reparatii cum se stabileste si mai ales in baza caror documente? Daca acest fond de reparatii este aprobat de AGP la propunerea comitetului si platit doar de societatile comerciale ma intreb ce ii opreste sa voteze niste sume incomensurabile. Multumesc anticipat pt raspunsuri.