avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Activitate mihainstr

Activitate mihainstr

danacj a scris:

Intrebare: Ati intrebat banca de la care ati luat creditul pentru prima casa?Care este pozitia ei?


Am discutat la bancă și din partea lor nu ar fi nici o problemă, însă nu știu ( nici eu și nici ei) care e poziția FNGCIMM.

Oricum pentru moment am amânat ideea măcar până la anul când e posibil să se schimbe din nou regulile. Aș vrea, măcar să pot spera că și la noi se va ajunge să avem dobânzi decente fără garanția statului, însă ... îmi e greu să cred că se va întâmpla ceva în acest sens:( .
Mulțumesc pentru răspuns !

Da e adevarat ! însă am plătit destul de mult în avans și în acest moment ( și cred că și pe viitor) nu ar fi probleme cu achitatul ratelor, rămâne doar problema juridică. În situația din 2009 însă, a fost nevoie de coplătitor deoarece eu aveam cea mai mare parte a veniturilor pe PFA cu normă de venit, iar banca a luat în considerare doar norma de venit.
Bună ziua,

Mă confrunt cu o dilemă care poate fi la limita legii și căreia nu i-am găsit răspuns nicăieri.

Istoric:
În 2009, nefiind căsătorit am accesat un credit Prima casă cu care am cumpărat un apartament cu puțin peste 50mp. Viitoare mea soție în acel moment a venit ca și co-plătitor.

Dilema:
După aproape 4 ani familia s-a mărit și sperăm să se mai mărească, iar lipsa de spațiu devine o problemă așa că ne punem firesc o întrebare:

Există posibilitatea ca soția mea să acceseze și ea programul "Prima casă" ținând cont că nu are nici un imobil în proprietate (individual sau împreună cu soțul/alte persoane) chiar dacă soțul a accesat programul "Prima Casă" înainte de căsătorie ?

Din câte am înțeles ea fiind beneficiar al creditului este singura care trebui să declare pe proprie răspundere faptul că nu deține un imobil în proprietate individual sau împreuna cu soțul ( nu e cazul deoarece apartamentul a fost dobândit de soț prin program înainte de căsătorie) la momentul accesării programul, însă am înțeles că legea familiei oferă și soțului drept de proprietate asupra unui bun dobândit în timpul căsătoriei.

Pare oarecum o situație la limita legii și lasă loc de interpretări. Poate sunt printre dvs unii care s-au confruntat cu o situație similară și mă pot ajuta și pe mine cu un răspuns.

Mulțumesc !