avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Activitate anonim43

Activitate anonim43

Multumesc pentru raspuns. Adevarul este ca totusi, cel mai mult conteaza ce curs va avea procesul actual aflat in recurs si bineinteles, cu ce rezolutie pleaca al doilea dosar penal, spre instanta de judecata. Inca se mai pot schimba, in bine, multe... Inca odata, multumesc pentru raspuns! Cu deosebita stima...
Multumesc pentru raspuns! Totusi... daca pedeapsa pentru a doua infractiune (cea cu fila CEC) este sub 3 ani sau cu amenda... si daca se contopesc pedepsele, nu-mi ramane tot prima pedeapsa...cea de 3 ani, cu suspendare, caci logic, ea este cea mai mare, nu?
Pe de alta parte, un avocat mi-a spus sa nu-mi fac griji caci e concurs de infractiuni, (sper ca am inteles bine!) si nu mi se poate schimba pedeapsa. Ce sa mai cred?...
Astept, daca e posibil, inca un raspuns. Cu deosebita stima...
Buna ziua. Va rog sa-mi oferiti un sfat, in legatura cu o cazuistica penala. In concret... am fost condamnat la 3 ani inchisoare, cu suspendare, sub supraveghere. Deocamdata, procesul se afla in recurs, la o curte de apel, dar banuiesc ca in final, pedeapsa va ramane definitiva. In perioada in care procesul meu se derula pe fond, intr-un alt judet s-a mai deschis un dosar penal pe numele meu, dosar penal care deocamdata, nu a ajuns in fata vreunei instante de judecata dar... e posibil sa ajunga! Intrebarea mea este urmatoarea: daca sentinta primita in primul proces va ramane definitiva (3 ani cu suspendare, sub supraveghere) iar intre timp, celalalt dosar va ajunge pe rolul instante, care, pentru fapta din acest nou dosar, are de ales intre o amenda si pedeapsa cu inchisoarea (caci e vorba de eliberarea unui CEC fara acoperire, (in urma unei tranzactii comerciale legale) fapta savarsita fara intentie, caci la momentul la care acel CEC a fost introdus in banca, eu ma aflam intr-un spital, dupa un atac de cord!)... CARE VOR FI CONSECINTELE? Mi se va anula pedeapsa cu suspendare, primita in primul proces? Voi face inchisoare? Pot sa-mi ispasesc pedeapsa la locul de munca???...
Va multumesc si astept raspunsul DVs. Cu stima.