Buna ziua,
Cei trei mostenitori ai bunicului meu (unul dintre ei fiind tatal meu) ,au primit de la primarie o adeverinta prin care li se confirma dreptul de proprietate cf. legii 18/1991 pentru 5 ha.Au primit efectiv 3.65 ha,pentru restul primind raspunsul ca nu este pamant.(1 ha din acest pamant s-a aflat initial pe teritorul altei localitati,a ajuns in urma comasarii si compensarii intre CAP-uri in localitate de resedinta,unde s-a si facut cererea).
La solicitarea eliberarii titlului de proprietate facuta de tatal meu acum cativa ani buni, a primit raspunsul ca aceasta i se elibereaza doar daca da o declaratie prin care renunta la partea de pamant neprimita.Nu a facut acest lucru,anii au trecut si au ramas fara titlu de proprietate.
Intrebarile mele ar fi:
1.care sunt pasii de urmat pentru obtinerea titlului de proprietate(cu sau fara suprafata neprimita) si caror institutii ar trebui sa ma adresez(primaria comunei,prefectura..?.)
2.ce s-ar mai putea face pentru obtinerea pamantului neprimit.
3.se poate compensa pamantul neprimit macar partial cu alte suprafete detinute in folosinta dar pentru care nu exista acte- de exemplu :
-in urma unor lucrari de imbunatatiri funciare efectuate prin anii 1975 ,gradinile oamenilor s-au “lungit “ pana la noul hotar natural ,un dig –suparfetele aflate in folosinta crescand –un exemplu de la 2000mp la 2300-2400mp.
-prin intelegeri intre neamuri-pentru suprafete care s-ar cuveni de drept,care sunt in folosinta, dar care nu au succesiuni mai indepartate dezbatute.