avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea fondului funciar 18/1991 –Obtinere titlu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea fondului funciar 18/1991 –Obtinere titlu de proprietate.

Buna ziua,
Cei trei mostenitori ai bunicului meu (unul dintre ei fiind tatal meu) ,au primit de la primarie o adeverinta prin care li se confirma dreptul de proprietate cf. legii 18/1991 pentru 5 ha.Au primit efectiv 3.65 ha,pentru restul primind raspunsul ca nu este pamant.(1 ha din acest pamant s-a aflat initial pe teritorul altei localitati,a ajuns in urma comasarii si compensarii intre CAP-uri in localitate de resedinta,unde s-a si facut cererea).
La solicitarea eliberarii titlului de proprietate facuta de tatal meu acum cativa ani buni, a primit raspunsul ca aceasta i se elibereaza doar daca da o declaratie prin care renunta la partea de pamant neprimita.Nu a facut acest lucru,anii au trecut si au ramas fara titlu de proprietate.
Intrebarile mele ar fi:
1.care sunt pasii de urmat pentru obtinerea titlului de proprietate(cu sau fara suprafata neprimita) si caror institutii ar trebui sa ma adresez(primaria comunei,prefectura..?.)
2.ce s-ar mai putea face pentru obtinerea pamantului neprimit.
3.se poate compensa pamantul neprimit macar partial cu alte suprafete detinute in folosinta dar pentru care nu exista acte- de exemplu :
-in urma unor lucrari de imbunatatiri funciare efectuate prin anii 1975 ,gradinile oamenilor s-au “lungit “ pana la noul hotar natural ,un dig –suparfetele aflate in folosinta crescand –un exemplu de la 2000mp la 2300-2400mp.
-prin intelegeri intre neamuri-pentru suprafete care s-ar cuveni de drept,care sunt in folosinta, dar care nu au succesiuni mai indepartate dezbatute.

Multumesc frumos,
Cel mai recent răspuns: CLEMENT PINTILIE , Consilier juridic 14:28, 4 Mai 2013
Pentru obtinerea titlului de proprietate trebuie sa va adresati comisiei locale pentru stabilirea dreptului de proprietate.
Daca retrocedarea face obiectul legii 10/2001 trebuie sa stiti ca termenul pentru depunerea solicitarilor a fost pana la 14.02.2002.
Sancţiunea pentru nedepunerea notificărilor în termenul prevăzut de art. 22 alin 5 din Legea nr. 10/2001 atrage pierderea dreptului de a solicita în justiţie măsuri reparatorii în natură sau prin echivalent.
In Legea nr.18/1991 se explica faptul ca Comisia locala poate cere UAT invecinate si deci acelor Comisii locale,comunicare asupra terenului disponibil,ajungandu-se la discutii pe rezerva comunei,apoi la....despagubiri in echivalent banesc!Unde va este avocatul???
Hristos a inviat!:-/:hugall:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicarea unui teren agricol parțial expropriat de către statul roman pentru construirea uzinei aro ionion69 ionion69 Bună ziua, am moștenit de la bunica mea în 2015, din partea tatălui meu care a decedat, din comuna Lerești un teren de 9000 mp care se află pe raza ... (vezi toată discuția)
Teren extravilan trecut în harta cadastralã de comisia localã ghiocelioana ghiocelioana Defunctul M. a avut în folosinţă un teren de 1900 mp în extravilanul comunei,până la intrarea în vigoare a legii 18/1991,pe care l-a ... (vezi toată discuția)
Pe legea 18 Marius Popescu 1971 Marius Popescu 1971 Defunctul, decedat in \'84, are cinci copii pe care o sa-i denumesc: \"A\",\"B\",\"C\",\"D\",\"E\". In momentul de fata \"C\",\"D\" si \"E\" sunt decedati si ... (vezi toată discuția)