avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren extravilan trecut în harta cadastralã de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren extravilan trecut în harta cadastralã de comisia localã

Defunctul M. a avut în folosinţă un teren de 1900 mp în extravilanul comunei,până la intrarea în vigoare a legii 18/1991,pe care l-a muncit.
Anterior,CAP-ul îi atribuise acest teren în schimbul unei alte suprafeţe de teren cultivate cu viţă de vie ce a fost dezafectată şi pe care a detinut-o înainte de colectivizare.
Pe data de 28.02.1991,a depus cerere de reconsrituire ,a dreptului de proprietate pentru terenul deţinut la comisia locală,dar nu a fost găsit cu rol în registrul agricol pe anii 1959-1963,nu i s-a eliberat titlu de proprietate,dar suprafaţa de teren a sa a fost trecută în harta cadastrală,cu vecinătăţile corespunzătoare.
Acesta a decedat pe data de 25.05.1991,nu a rămas decât o fiică ce nu a cunoscut problema,aflând-o de curănd.
Terenul nu are proprietar,vecinii cunosc faptul că defunctul a muncit pământul ,dar primăria a sfătuit-o să formuleze acţiune în constatare pentru a obţine un act de proprietate pe teren,
Ce e bine şi ce e legal să facă ? Comisia locala nu se opune niciunei actiuni.
Cu toate mulţumirile şi recunoştinţă !

Alte discuții în legătură

Legea18 art 42/1990 alin 8 dumitru andreea dumitru andreea Buna ziua!Bunicul meu a fost membru al cooperatiei si i sa acordat o suprafata de teren de 4000 mp pe care si-a construit o casa si a muncit terenul ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate dumifilote dumifilote In urma respingerii documentatiei cadastrale pentru o parcela, pe motiv ca indicativul cadastral din TP nu coincide cu cel din evidentele OCPI, am depus in ... (vezi toată discuția)
Unde greseste primaria si cum pot cotracara?am nevoie de mare ajutor.am ajuns prea departe pt. a-mi mai lua aparator criss_2009 criss_2009 Am chemat in 2008, in judecata pentru un teren \"loc de casa aflat in vatra satului\"cumparat de parintii mei in1950 cerand anularea titlului de proprietate ... (vezi toată discuția)