avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legea18 art 42/1990 alin 8
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legea18 art 42/1990 alin 8

Buna ziua!Bunicul meu a fost membru al cooperatiei si i sa acordat o suprafata de teren de 4000 mp pe care si-a construit o casa si a muncit terenul aferent.Dupa 1990 dupa ce sau restituit terenurile luate la colectivizare i sa oprit din teren pentru terenul din curte insa nu inteleg prea bine legea in care se precizeaza ca membri cooperatiei sa ramana cu terenul pe care la obtinul de la cooperativa fara a i se opri din terenul avut inainte de colectivizare.MULTUMESC CELOR CARE IMI POT RASPUNDE
Cel mai recent răspuns: dumitru andreea , utilizator 22:27, 21 Aprilie 2010
Legea 18/1990 prevede ca pentru fostii membrii cooperatori care nu au adus teren in cooperativa se poate constitui dreptul de proprietate pentru o suprafata de pana la 5000 mp, in localitatile cu excedent de teren. Ce teren a avut bunicul dvs. inainte de colectivizare?? Pentru ca daca nu a adus teren in CAP, comisia locala, in aplicarea legii, i-a constituit dreptul de proprietate pe curte, iar diferenta i-a reconstituti-o ca teren extravilan (banuiesc ca de la CAP a primit teren extravilan, intrucat loturile intravilane erau cam pana in 500 mp).
A primit de la CAP 4000 mp pe care si-a construit casa si anexe si a cultivat vie si alte legume.Toata suprafata este in intravilan , iar inainte de colectivizare a avut 4000 mp teren ce ia fost oprit pentru curte in 1991.Se mai poate face ceva ptr a recupera terenul ce trebuia sa ii ramana de la colectiv fara sa i se opreasca din terenul ce il detinea inainte de colectivizare?adica nu a primit nimic ptr ca a fost fost membru cooperator?ar avea dreptul la ceva?MULTUMESC PTR RASPUNS

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare titlu de proprietate ContSters115731 ContSters115731 Bunica mea si fratele acesteia au avut in proprietate fiecare o parcela de cate 900 mp fiecare, mostenire de la parintii lor, deci l800 in total.Prin anii ... (vezi toată discuția)
Reconstituire drept proprietate cristina/BZ cristina/BZ -in 1954 parintii mei au cumparat 5000mp teren in vatra satului,RESPECTIV INTRAVILAN - in 1959 parintii mei,in prezent decedati, figurau cu suprafata( ... (vezi toată discuția)
Titluri de proprietate si legea 18/1991. cristina-mcc cristina-mcc Niste rude au cumparat inainte de Revolutie un teren intravilan , cu chitante de ma^na. Ulterior cumpararii terenului , dar tot inainte de Revolutie, au ... (vezi toată discuția)