Defunctul, decedat in '84, are cinci copii pe care o sa-i denumesc: "A","B","C","D","E". In momentul de fata "C","D" si "E" sunt decedati si ei la randul lor si au urmasi. In 1991, "C" depune cerere de retrocedare in nume propriu si inca una pe numele lui "B" ( asta rezulta din faptul ca in cerere numele este gresit). In 1999 se elibereaza Titlul de Proprietate, cum era si firesc, in baza adeverintelor, pe "B" si "C". Pana anul trecut nu s-a stiut de existenta Titlului si nici de persoanele care erau nominalizate pe el. Ar mai fi de spus ca in registrul agricol figureaza o suprafata de 3HA, iar pe Titlu sunt trecute 2.5HA fara vreun alt act din care sa reiasa diferenta.
Conform intelegerii verbale, tatal copiilor lasa clar loturile fiecaruia, astfel ca (fratii intelegandu-se intre ei) dupa retrocedare, "A", "B" si "C" isi muncesc fiecare partea de pamant ce li se cuvenea, ceilalti "D" si "E" fiind neinteresati.
Se poate dovedi ca "A" si-a muncit partea de pamant cat a mai avut putere sa o faca si, de asemenea, se poate dovedi ca abia anul trecut a luat la cunostiinta de existenta Titlului ( astfel incat sa fie in termenul de prescriptie).
Intrebari:
1. Ce sanse are "A" sa anuleze Titlul si sa obtina altul in care sa fie trecut?
2. Exista un termen minim ( in ani ) care sa fi muncit personal pamantul, astfel incat sa fie aplicata "acceptarea tacita a succesiunii" din partea fratilor?
Va multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns:
Kyandra , moderator
15:42, 2 Februarie 2010