avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... fond funciar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

fond funciar

Salut, va rog sa-mi spuneti si mie ce optiuni am. In1994 fratii mamei s-au prezentat la Notariatul de Stat, in calitate de mostenitori ai bunicii( decedata in1991), unde au declarat pe propie raspundere ca nu au facut nici un fel de acceptare a mostenirii, intelegind sa ramana straini de aceasta.In1996 s-a eliberat titlul de propietate insa pe numele tuturor mostenitorilor defunctei. Intreaga suprafata de teren a fost muncita de mama, insa au aparut probleme, persoane straine au ocupat terenul pretinzand ca ceilalti mostenitori intentioneaza sa le vanda.

Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 11:05, 6 Aprilie 2011
Cine a formulat cererea de retrocedare?
daca titlul este deja emis #-o va adresati unui avocat pentru a formula o actiune de anulare in instanta
In 1991dupa ce a murit bunica,toti mostenitorii au facut cereri la primarie de retrocedare, in 1994 au renuntat in favoarea mamei ,In 1996 s-a dat titlul, iar in acest moment mostenitorii de drept ai unuia dintre frati(decedat intre timp) si un frate in viata au ridicat pretentii(mentionez ca sunt 6 frati in total)
Conform legii 18/1991, titlul de proprietate va fi emis pe numele tuturor persoanelor indreptatite, care au formulat cerere in acest sens. Renuntarea din 1994 este ramasa fara obiect, din moment ce legea 18/1991 asimileaza acceptarii tacite a succesiunii faptul de a fi formulat cerere de retrocedare in termen. (decizia ICCJ nr.XI din 2007 - RIL art. 13 din legea 18/1991).
Ce au declarat dratii mamei dvs. in 1994 la notariat nu este conform adevarului, din simplul motiv ca formulasera in comun acea cerere, care, dupa cum am mai spus, echivaleaza acceptarii tacite a mostenirii. In masura in care TP a fost emis pe numele tuturor persoanelor care au formulat cererea din 1991, este perfect legal.
va multumesc mult, dar din punct de vedere legal nu se poate fece nimic, tinand cont de faptul ca, mama a muncit si platit impozit pe teren in tot acest timp iar bunica a fost intretinuta si inmormintata de mama.

Alte discuții în legătură

Problema legata de legea 18 mihaela harcan mihaela harcan Bunica mea a obtinut in instanta pamantul care i se cuvenea cf legii 18 in 1994.La cateva luni a facut o chitanta de mana intre ea si unul din copiii sai prin ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor vs. titlu de proprietate jaina jaina Buna ziua, Am urmatoarea situatie, in care pt. simplitatea prezentarii spetei voi folosi termenul \"eu\" pt. persoana pe care o ... (vezi toată discuția)
Pe legea 18 Marius Popescu 1971 Marius Popescu 1971 Defunctul, decedat in \'84, are cinci copii pe care o sa-i denumesc: \"A\",\"B\",\"C\",\"D\",\"E\". In momentul de fata \"C\",\"D\" si \"E\" sunt decedati si ... (vezi toată discuția)