avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... fond funciar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

fond funciar

Salut, va rog sa-mi spuneti si mie ce optiuni am. In1994 fratii mamei s-au prezentat la Notariatul de Stat, in calitate de mostenitori ai bunicii( decedata in1991), unde au declarat pe propie raspundere ca nu au facut nici un fel de acceptare a mostenirii, intelegind sa ramana straini de aceasta.In1996 s-a eliberat titlul de propietate insa pe numele tuturor mostenitorilor defunctei. Intreaga suprafata de teren a fost muncita de mama, insa au aparut probleme, persoane straine au ocupat terenul pretinzand ca ceilalti mostenitori intentioneaza sa le vanda.

Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 11:05, 6 Aprilie 2011
Cu ocazia iesirii din indiviziune, poate solicita fratilor plata unei despagubiri pentru sumele achitate de dansa cu titlu de impozit pentru intreaga suprafata de teren... O idee.
-1991-deces bunica
-1991 cerere retrocedare
-1994 declarate renuntare fratii mamei dvs.
-1996 titlu emis pe numele mamei
-2011 actiune in instanta de catre fratii mamei si fii fratelui mamei care e decedat??
Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2011
avvalentina, utilizator
Kyandra a scris:

legea 18/1991 asimileaza acceptarii tacite a succesiunii faptul de a fi formulat cerere de retrocedare in termen. (decizia ICCJ nr.XI din 2007 - RIL art. 13 din legea 18/1991).


Deci daca au "formulat cererea" inainte de 1994 (cand au facut renuntarea ) atunci probabil aveti castig de cauza. daca au formulat cereri dupa "renuntare" (adica dupa 1994) atunci "ei" pot gasi un avocat care sa spuna ceva de genul citatului de mai sus #-o
Nu a formulat nimeni cerere in instanta, inca(se afla in indiviziune). O anumita suprafata de teren(1 ha) este lucrata de persoane straine de T.P., impozitul pe 2011a fost platit de catre mama, iar in februarie respectivii apar in registrul fiscal la Primarie,desi chitanta se afla la noi.Cererea a fost facuta inaintea renuntarii(1991),au renuntat(1994) dupa ce au acceptat (1991).Avem dovezi renuntarile de la notariat si actele de la Primarie (Reg. agricol si chitantele fiscale).Va multumesc pt> timpul acordat.Numai de bine.
Somati acele persoane care lucreaza TP ,sa va indice in ce baza folosesc terenul.Daca nu va raspund, depuneti plangere pentru tulburare de posesie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema legata de legea 18 mihaela harcan mihaela harcan Bunica mea a obtinut in instanta pamantul care i se cuvenea cf legii 18 in 1994.La cateva luni a facut o chitanta de mana intre ea si unul din copiii sai prin ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor vs. titlu de proprietate jaina jaina Buna ziua, Am urmatoarea situatie, in care pt. simplitatea prezentarii spetei voi folosi termenul \"eu\" pt. persoana pe care o ... (vezi toată discuția)
Pe legea 18 Marius Popescu 1971 Marius Popescu 1971 Defunctul, decedat in \'84, are cinci copii pe care o sa-i denumesc: \"A\",\"B\",\"C\",\"D\",\"E\". In momentul de fata \"C\",\"D\" si \"E\" sunt decedati si ... (vezi toată discuția)