avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Rectificare Titlu de Proprietate
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Rectificare Titlu de Proprietate

Buna ziua ! Va rog sa ma lamuriti daca se poate .

Se considera greseala materiala transcrierea eronata a unei suprafete de teren in Titlul de Proprietate tinand cont ca suprafata exista in realitate si reiese si din documentele pe baza carora s-a facut retrocedarea ?

In TP s-a trecut suprafata de 2100 mp ,iar in doc. de retrocedare si in realitate sunt 3700 mp.

Cum trebuie sa procedez in acest caz pentru corectarea greselii ?

Multumesc !

Cel mai recent răspuns: luissiana , utilizator 11:03, 30 Septembrie 2014
Rectificarea titlului se face numai prin instanta daca aveti documente ca suprafata a existat anterior emiterii titlului in actele autorilor dvs, si in registrul agricol.
Procedura de rectificare a unor erori materiale în titlurile de proprietate
Rectificarea titlurilor de proprietate presupune îndreptarea unor erori materiale înscrise în acestea la momentul emiterii, îndreptare ce se poate realiza pe cale administrativă prin hotărârea comisiei judeţene, la propunerea temeinic justificată a comisiei locale, potrivit modificărilor aduse Legii nr. 18/1991 prin Legea nr. 219/2012.
Documentaţia necesară rectificării titlurilor de proprietate este următoare :
- cererea persoanei/persoanelor îndreptăţite adresată comisiei locale şi actele de stare
civilă, eventual dovada calităţii de moştenitor,
- propunere din partea comisiei locale prin care se solicită motivat rectificarea,
- orice acte doveditoare din care să rezulte existenţa erorii materiale,
- titlul de proprietate în original,
- declaraţia solicitantului/solicitanţilor rectificării, cu privire la faptul că terenul înscris în
titlul de proprietate nu a făcut obiectul unor acte translative a dreptului de proprietate, Declaraţiese da în faţa secretarului UAT- ului unde seafla imobilul .
In cazul în care erorile materiale se referă la date de identificare cadastrală (tarla, parcelă, vecinătăţi, numele localităţii, etc.) documentaţia va cuprinde în mod obligatoriu şi planul parcelar privind încadrarea în zonă a terenului înscris în titlul ce face obiectul rectificării, plan avizat de către OCPI de competenta teritoriala precum şi tabelul centralizator cu proprietarii din tarlaua respectivă
si in conditiile in care suprafata retrocedata este corect trecuta in TP (conform registrului agricol , doc de plata a impozitului etc) dar nu corespunde cu suprafata din planul parcelar al primariei cum se procedeaza? -aceasta diferenta facand imposibila efectuarea cadstrului. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

În planul de la primãrie am avut un teren de 9,000 mp. ni s-a dat titlu doar pe 5,000 mp. cum putem recupera diferenþa? mihai78 mihai78 Am avut bătaie de cap cu intabularea unei suprafeţe de teren moştenite. Schiţa terenului a fost făcută aiurea. Când am încercat intabularea ... (vezi toată discuția)
Publicarea anularii tp de catre primarie MiticaMustata MiticaMustata Buna ziua! Va rog sa-mi spuneți unde găsesc publicata de către primărie anularea unui titlu de proprietate. TP a fost eliberat greșit (în 1991) - ... (vezi toată discuția)
Actiune rectificare titlu de proprietate dumifilote dumifilote In urma respingerii documentatiei cadastrale pentru o parcela, pe motiv ca indicativul cadastral din TP nu coincide cu cel din evidentele OCPI am depus in ... (vezi toată discuția)