avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... În planul de la Primãrie am avut un teren de 9,000 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

În planul de la Primãrie am avut un teren de 9,000 mp. Ni s-a dat titlu doar pe 5,000 mp. Cum putem recupera diferenþa?

Am avut bătaie de cap cu intabularea unei suprafeţe de teren moştenite.

Schiţa terenului a fost făcută aiurea. Când am încercat intabularea documentaţia a fost respinsă pentru că se suprapunea cu o altă suprafaţă de teren.

De atunci m-am chinuit cu topometristul să măsurăm tarlaua, să punem fiecare proprietar pe planşă şi ne-a ieşit o cu totul şi cu totul altă formă.


De asemenea, cu această ocazie am observat că într-un plan de la primărie înaintaşii pe care i-am moştenit aveau o suprafaţă de teren acolo de 9,000 de mp. Noi am primit un titul de proprietate pentru 5,000 de mp (împărţit la 3 moştenitori).

Astăzi în teren sunt liberi circa 7,500 de mp.


Cum/Unde putem cere să ni se acorde şi diferenţa de 2,500 mp de la 7,500 cât există acum în teren ca fiind liber şi cei 5,000 mp cât ni s-au reconstituit pe titlu?

Dar în ceea ce priveşte despăgubirea în natură sau bani pentru fierenţa de 1,500 mp de la 9,000 mp cât este pe planul de la Primărie şi cei 7,500 mp care sunt liberi în teren?


Mă interesează foarte mult acest subiect pentru că dacă aş merge pe intabularea a doar 5,000 mp cât sunt pe titlul de proprietate aş rămâne cu teren liber atât într-o parte, cât şi în cealaltă, şi înţeleg că cei de la Primărie ne-ar pune să semnăm că ne pot muta ulterior, dacă vor oferi terenul liber altcuiva.

Atâta vreme cât se pare că întregul teren de 9,000 mp a aparţinut familiei, mi se pare normal că recuperăm în natură şi/sau bani diferenţa de 4,000 mp.

Mulţumesc!
Cel mai recent răspuns: mihai78 , utilizator 22:02, 14 Aprilie 2010
totul pleaca de la PUG al localitatii,luati de la primarie o schita cu vecinii parcelei asa cum apare la primarie,acolo trebuie sa apara si suprafata parcelei in discutie
Mulţumesc!

Ceea ce am obţinut deja de la Primărie este Planul Parcelar, unde am şi observat că defunctul pe care îl moştenim a avut 9,000 de mp acolo.

Întrebare este unde şi prin ce demers cerem restul de 4,000 de mp?
Reconstituirea dreptului de proprietate nu s-a facut in baza planurilor parcelare ci in baza registrelor agricole 1959-1963 si a evidentelor CAP. In cazul in care mentionarea a 9000 mp in planul parcelar, in loc de 5000 mp cat aveti dvs pe titlu, nu este o eroare a primariei, verificati mai intai daca nu cumva, pentru diferenta de suprafata, i-a fost reconstituit dreptul de proprietate unui alt mostenitor.
Daca in evidentele CAP autorul dvs. apare cu 9000 mp...trebuie verificata documentatia care a stat la baza emiterii TP-ului. In orice caz, se poate incerca modificarea TP-ului in instanta, prin completarea acestuia cu suprafata omisa, numai in conditiile in care aceasta nu a fost reconstituita unei alte persoane si apare si in evidentele CAP, nu doar in acel plan parcelar.
Mulţumesc pentru răspuns!

Până acum am obţinut o listă cu titlurile de proprietate care au fost emise pentru averea defuncţilor moştenitorilor (bunica mea şi fraţii săi).

TP-ul la care mă refer acum, eliberta în martie 2003 se referă la 5,015 MP.

Am să merg mâine dimineaţă la Primărie, de fapt la Registrul Agricol din incinta Primăriei să solicit o copie după registrele agricole din 1959-1963 şi a evidenţelor CAP pentru doi defuncţi pe care bunica mea, alături de fraţii săi, i-a moştenit.

Nu ştiu unde şi cum aflu dacă pentru diferenţa de suprafaţă i-a fost reconstituit dreptul de proprietate unui alt moştenitor. Aveţi vreo idee unde aflu dacă acest lucru s-a întâmplat?
Primaria are o evidenta a tuturor cererilor formulate in baza legilor fondului funciar, a dosarelor depuse, ca si a titlurilor de proprietate eliberate. Va recomand sa solicitati verificarea anexei 3 la legea 18/1991 (cuprinde numele autorului si numele persoanei care a solicitat si careia i se va elibera TP, plus suprafata atribuita - verificati pozitia autorului dvs. In plus, functionarii de la biroul de registru agricol cunosc foarte bine situatia terenurilor...:D Informatia necesara o mai puteti afla si de la OCPI (in cazul in care pentru terenul in cauza s-a facut cadastrul si intabularea). Daca "insistati":) putin la registrul agricol, sunt sigura ca veti afla tot ce doriti sa stiti.

Alte discuții în legătură

Reconstituire drept proprietate cristina/BZ cristina/BZ -in 1954 parintii mei au cumparat 5000mp teren in vatra satului,RESPECTIV INTRAVILAN - in 1959 parintii mei,in prezent decedati, figurau cu suprafata( ... (vezi toată discuția)
Uzucapiuni CostelIosub CostelIosub Sunt mostenitoarea unui parinte care a decedat in 2006. In 1959 tatal meu a construit o casa pe pamantul tatalui. In 1961 a fost inscrisa in registrul ... (vezi toată discuția)
Probleme fond funciar irinu irinu cer un sfat ,Primaria L. a eliberat un titlu de P.fara ca acea persoana sa detina acte pe toata suprafata de teren desi conform cereri in baza leg.18/91 cere ... (vezi toată discuția)