avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Activitate AmeliaLevant

Activitate AmeliaLevant

Aha ! Bun raspuns, buna idee ! :)

Multumesc!
Multumesc. Dar daca nu-si vor dezbate succesiunea niciodata din cauza datoriilor mari pe care le au pe cealalta firma , noi ce putem face? In actul constitutiv sunt clauze legate de relatia cu mostenitorii dar daca ei nu isi dezbat mostenirea , teoretic, nu exista mostenitori.Sunt doar terte persoane care ar fi putut fi mostenitori.Deasemenea daca noi intrunim o adunare generala , ar trebui sa anuntam mostenitorii dar iar intervine intrebarea care mostenitori , atata timp cat ei nu isi intocmesc actele.Au trecut 2 ani si jumatate de la decesul asociatului si ei nu au facut nimic in acest sens.Noi pana cand ar trebui sa asteptam sau ce ar trebui sa facem?
Intre timp , am aflat ca mostenitorii nu au facut dezbaterea de succesiune si ca in statutul firmei exista o clauza prin care mostenitorii pot prelua actiunile defunctului daca doresc.
Oare mai pot face dezbaterea de succesiune dupa 2 ani si jumatate de la decesul asociatului ? Schimba cu ceva datele problemei noile informatii?
Multumesc frumos pentru raspunsul detaliat !
Este cazul unei firme cu 3 asociati, unul dintre ei decedat de 2 ani.Ce se intampla cu actiunile celui decedat , daca pana la aceasta data , mostenitorii nu s-au prezentat cu dezbaterea de succesiune ? mentionez ca este posibil ca mostenitorii sa fi refuzat masa succesorala integral datorita unor datorii mari acumulate de decedat pe o alta firma unde era asociat unic.
Ce ar trebui sa faca asociatii actuali in continuare?