Buna ziua. Locuiesc intr-o vila formata din 4 apartamente si spatiile comune aferente. Casa a fost nationalizata iar in anul 1997 am trecut de la statutul de chiriasi la cel de proprietari, cumparand apartamentul de la stat. Eu detin un apartament situat la etajul imobilului, o cota de 18% din spatiile comune( holuri, casa scarii, uscatorie, etc) si o cota de 50% dintr-o boxa, aflata la demisolul cladirii. Tot la demisol se afla atat uscatoria cat si scara ce face accesul la podul casei, de asemenea comun. Exista 2 usi ale acestui imobil. Una dintre ele permite accesul in locuinte( cele patru apartamente; 2 la parter si 2 la etaj), iar cealalta permite accesul la demisol, respectiv pod. Pe langa spatiile comune de la demisol, exista si alte 4 incaperi aflate in posesia unuia din ceilalti proprietari. Respectiva persoana detine o firma care isi desfasoara activitatea in spatiile mentionate mai sus. Si tot cu cea in cauza impart acea boxa din care fiecare avem 50%. Usa care ar trebui sa-mi permita accesul la boxa, si la toate celelalte spatii comune este incuiata, iar vecina mea refuza sa-mi dea o cheie. Motivul? Nu vrea ea! Dupa 7 ani de incercari cat se poate de civilizate, am decis sa formulez o plangere penala. Am mers la sectia de politie, am inaintat plangerea si am sperat la o rezolvare a situatiei. Si atunci a inceput episodul 2. Teava care face posibila alimentarea cu apa a apartamentului meu face parte din instalatia tehnica comuna a imobilului, ce figureaza si in actul de proprietate; aceasta teava strabate atat demisolul cat si parterul, atat spatii comune cat si spatii ale vecinei. Intr-una din camerele respectivei, pe teava este un robinet; asa a fost configuratia tevii inca de acum cateva zeci de ani. Dupa ce i-am facut plangerea pentru cheia de la demisol, m-a sunat si mi-a spus ca pentru ce am facut sa-mi mut teava. Si mi-a oprit si apa. Avand in vedere ca legea 230/2007 , prevede atat drepturi cat si obligatii asupra bunurilor detinute in comun, care este actiunea cea mai rapida pe care o pot intreprinde pentru a-mi reintra in drepturi? Va multumesc.