avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tulburare de posesie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tulburare de posesie?

Buna ziua. Locuiesc intr-o vila formata din 4 apartamente si spatiile comune aferente. Casa a fost nationalizata iar in anul 1997 am trecut de la statutul de chiriasi la cel de proprietari, cumparand apartamentul de la stat. Eu detin un apartament situat la etajul imobilului, o cota de 18% din spatiile comune( holuri, casa scarii, uscatorie, etc) si o cota de 50% dintr-o boxa, aflata la demisolul cladirii. Tot la demisol se afla atat uscatoria cat si scara ce face accesul la podul casei, de asemenea comun. Exista 2 usi ale acestui imobil. Una dintre ele permite accesul in locuinte( cele patru apartamente; 2 la parter si 2 la etaj), iar cealalta permite accesul la demisol, respectiv pod. Pe langa spatiile comune de la demisol, exista si alte 4 incaperi aflate in posesia unuia din ceilalti proprietari. Respectiva persoana detine o firma care isi desfasoara activitatea in spatiile mentionate mai sus. Si tot cu cea in cauza impart acea boxa din care fiecare avem 50%. Usa care ar trebui sa-mi permita accesul la boxa, si la toate celelalte spatii comune este incuiata, iar vecina mea refuza sa-mi dea o cheie. Motivul? Nu vrea ea! Dupa 7 ani de incercari cat se poate de civilizate, am decis sa formulez o plangere penala. Am mers la sectia de politie, am inaintat plangerea si am sperat la o rezolvare a situatiei. Si atunci a inceput episodul 2. Teava care face posibila alimentarea cu apa a apartamentului meu face parte din instalatia tehnica comuna a imobilului, ce figureaza si in actul de proprietate; aceasta teava strabate atat demisolul cat si parterul, atat spatii comune cat si spatii ale vecinei. Intr-una din camerele respectivei, pe teava este un robinet; asa a fost configuratia tevii inca de acum cateva zeci de ani. Dupa ce i-am facut plangerea pentru cheia de la demisol, m-a sunat si mi-a spus ca pentru ce am facut sa-mi mut teava. Si mi-a oprit si apa. Avand in vedere ca legea 230/2007 , prevede atat drepturi cat si obligatii asupra bunurilor detinute in comun, care este actiunea cea mai rapida pe care o pot intreprinde pentru a-mi reintra in drepturi? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:11, 23 Aprilie 2013
Pentru a putea invoca si eventual intemeia pretentii in baza dispozitiilor L nr 230/2007 la nivelul vilei este infiintata asociatie de proprietari?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parti comune asociatii proprietari biancab2005 biancab2005 buna ziua. Intrebarea mea este daca pot folosi boxa de la parterul blocului pentru depozitarea bicicletei. Eu stau la etajul 3. Mentionez ca vecinii de la ... (vezi toată discuția)
Uscatoria. xzy xzy Blocul in care locuiesc are 8 scari a cate 7 etaje + parter. La fiecare etaj exista cate o uscatorie de 2m/4m. La 7 scari din cele 8 aceasta uscatorie exista ... (vezi toată discuția)
Pod nelocuibil proprietate comuna cu acces prin proprietate privata gbv gbv Buna ziua, locuiesc la etajul unui imobil care are parter si etaj. Accesul in podul nelocuibil, (parte comuna) se face printr-un chepeng si numai prin ... (vezi toată discuția)