avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pod nelocuibil proprietate comuna cu acces prin ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pod nelocuibil proprietate comuna cu acces prin proprietate privata

Buna ziua,
locuiesc la etajul unui imobil care are parter si etaj. Accesul in podul nelocuibil, (parte comuna) se face printr-un chepeng si numai prin apartamentul meu care ocupa in intregime etajul (inclusiv scara de acces). Proprietarul de la parter vrea acces la acest pod. Podul este nelocuibil acum, dar are o inaltime care ar permite o eventuala locuire pe o suprafata mica in centru.
Vecinii mei sunt persoane dificile cu care nu cred sa ne intelegem.
Care este solutia? Probabil pe cale justitiei. Dar se poate ajunge la a-i asigura accesul prin apartamentul meu?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 18:39, 8 Februarie 2015
Trebuie analizata varianta execitari unei cai de acces la nivelul scarii de acces
Trebuie responsabil verificata eventuala utilizare a podului drept spatiu de locuit ceea ce implica si bransarea la utilitati,energie electrica,apa,caldura,etc
Multumesc pentru raspuns.
Scara de acces la apartamentul meu (etaj) este trecuta in actul meu de proprietate si ea nu duce catre podul in care se poate intra. Trebuie traversat apartamentul pentru accesul in pod.
Vreau ca cred ca-i inadmisibil accesul intr-un pod comun prin proprietatea cuiva. Nu este o insusire ilegala a spatiului pe parcursul folosintei apartamentului - asa l-am cumparat. Si tot asa l-au cumparat si cei de la parter.
Ultima modificare: Duminică, 1 Februarie 2015
gbv, utilizator
Vreau sa revin pe acest subiect:
Avand in vedere ca-i un pod cu unic acces prin apartamentul nostru, ce sanse am sa obtin iesirea din indiviziune, daca o cer ?
Probabil ca veti obtine dar cu plata unei despagubiri pentru partea detinuta de ceilalti coproprietari ai podului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neintelegere pentru proprietatea podului amk1243 amk1243 In curte sunt 2 corpuri de casa unite A cu proprietar A si doar cu parter si corpul B cu proprietar B care are parter si etaj . Problema este podul. Acest ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune spatii comune locuinta+teren alca alca Am cumparat de curand un apartament situat intr-o vila in Bucuresti, apart. format din: - ap. cu o sup. utila de 57,03 mp situat la parterul vilei + 1 ... (vezi toată discuția)
Solutie litigiu amk1243 amk1243 In curte suntem 2 familii, una la parter si alta la etaj. Intrarea in pod se face pe la etaj. Podul nu este trecut la nimenea in acte. Dar, revin, intrarea la ... (vezi toată discuția)