dar nu mi se pare normal sa fiu pieton pentru o fapta care nu am savarsit-o. politia romana cum ma despagubeste pe mine in cazul in care castig procesul desi eu as fi pieton 15 zile ( pana as putea contesta procesul verbal)
dovada pentru circulatie este de 15 zile, iar comunicarea procesului verbal este de cel mult o luna????:-/
Revin cu cate-va nelamuriri si intrebari legate de retinerea permisului si de depunerea contestatiei.
In data de 26.04. 2013 mi-a fost retinut permisul neacordare de prioritate a pietonilor angajati in traversarea regulamentara a trecerii de pietoni nesemaforizata.
Eu nu am vrut sa semnez procesul verbal deoarece nu am fost de acord cu ce-au zis domnii politisti, drept pentru care nu mi-au inmanat procesul verbal pentru a depune contesatia. In momentul de fata am doar dovada cu care pot sa circul valabila 15 zile, adica pana la data de 11.05.
Intrebarea mea este daca cumva eu nu-mi primesc procesul verbal pana imi expira aceasta dovada de circulatie, ce se intampla? Cum pot face o contestatie neavand procesul verbal in original? Eu am mare nevoie de permis deoarece depinde jobul de el.
Buna ziua,
Am si eu o nelamurire/ intrebare.
In cursul zilei de azi mergeam cu autovehicolul pe bld Timisoara dinspre intersectia cu strada Moinesti spre intersectia cu strada Brasov
Inaintea intersectiei cu strada Romancierilor la 50 metrii am vazut politia si am incetinit viteza deoarece urma o trecere de pietoni ,m-am uitat in stanga si in dreapta si n-am vazut pe nimeni la momentul respectiv pe trecerea de pietoni si mi-am continuat drumul.
Dupa 200 de metrii politia m-a urmarit si m-a tras pe dreapta. S-au prezentat, mi-au cerut actele, le-am inmanat actele dupa care mi-au spus pentru ce m-au oprit. Ei sustin ca m-au oprit pentru neacordarea de prioritate la trecerea de pietoni intersectia bld Timisoara cu str Romancierilor.
Le-am cerut dovada video si mi-au zis ca nu sunt obligati sa o aibe iar eu in momentul acela n-am semnat procesul verbal. Permisul in momentul de fata se alfa la Politie si mi-au dat dovada de circulatie pentru 15 zile. Din cate am inteles trebuie sa-mi vina acasa procesul verbal dupa care ma pot duce la judecatorie pentru contestatie.
Intrebarea mea este dovada o am 15 zile din ziua de astazi, sau 15 zile din ziua in care primesc procesul verbal?
Si pasii care ar trebui sa-i urmez in continare.
Va multumesc anticipat