..."legaturi decente" sunt in opinia mea greu de stabilit in acest caz...dar mama acestui copil desi are 30 de ani ( la fel si tatal) spera sa stabileasca legaturi intre cei doi ...
...este de nedescris ce simte un copil la maturitate cind afla ca tatal lui nu l-a dorit si ca totul a fost minciuna in jurul lui....spun asta ptr ca stiu din proprie exeperienta...sunt 10 ani de cinda am aflat ca tatal meu niciodata nu a fost curios sa stie ca exist(desi avea o situatie materiala mult mai buna decit a mamei)...sunt trista uneori ptr decizia luata de a-l nu vedea niciodata..
am avut norocul sa am un tata adoptiv bun si darul de a ma adapta oricarei situatii...
..se poate spune ca un om este bun sau rau usor in astfel de cazuri...nu cunosc personal pe acest "individ" ,dar faptul ca o femeie blinda si sincera ca prietena mea il iubeste facuse in mintea mea o buna parere despre el...
...are si el dreptatea lui cind zice ca nu doreste acest copil,dar el stia bina ca ea nu ar fi acceptat niciodata avortul si mai stia si ca ptr ea a vea un copil este rostul vietii ei...
...sunt minuni la tot pasul si probabil vor exista si in acest caz:)...
...multumesc celor ce au participat la dezbaterea acestui subiect....am aratat conversatiile prietenei mele si sper sa o ajute in luarea unei decizii...
..este clar ca ea doreste ca acest copil sa aiba prezent in viata lui pe tatal biologic,dar daca legea romaneasca nu o sa ii ofere posibilitatea de a stabili niste legaturi decente intre copil si tata o sa fie fere sens toata zbaterea ei de a complecta un spatiu gol intr-un certificate de nastere...
...ce nu inteleg eu este faptul ca se vorbeste despre sisteml anglo saxon in conditiile in care vorbim despre un cetatean roman care nu merita sa fie numit niciodata "tata"...
...este normal sa fie un nou certificat de nastere in care sa apara numele tatalui in locul "liniutei" dar nu inteleg de ce acest tata ar avea ceva de spus in privinta educatiei sau a calatoriei lui in vacante in strainatate....
....cit priveste dreptul de a-l vizita este normal dar in nici un caz nu sunt de acord cu ceva ce ar aduce probleme emotionale acestui copil,spre exemplu acordarea dreptului de sta un weekend la el....daca nu se implica material si moral in cresterea acestui copil nu poate sa aiba drept de a-l indeparta de mama si de mediul in care el creste...
...incep sa cred ca este mai bine sa creasca cu liniuta in certificat si sa decida copilul la maturitate daca o sa vrea sa il vada pe acest "individ"....
..."instanta il va insiinta sa vina sa vina dar el probabil ca nu se v-a prezenta"....
....acest "individ" cu siguranta nu se v-a prezenta atita timp cit nimic nu il obliga sa faca asta...
...intrebarea este cum de este posibil asa ceva?....in fapt este vorba doar despre ceva foarte grav ....acest copil v-a fi un cetatean roman caruia i se incalca dreptul de a-si cunoaste originiile doar ptr simplu fapt ca nimic nu il poate obliga pe tatal lui sa faca un test adn....
...este adevarat ca un avocat in Anglia este foarte scump,dar acest "individ" o sa trebuiasca sa plateasca absolut toate cheltuielile in cazul in care refuza sa faca de bunavoie acest test...
....daca ea o sa faca o notificare la notariat si cineva o sa i-o inmineze (au cunostiinte comune in Anglia) apoi aceasta persoana o sa faca marturie scrisa ca a ajuns la el acest document o sa fie recunoscut in tribunal?....
....nu inteleg ce vreti sa spuneti cind scrieti "in Marea Britanie nu se v-a putea judeca ptr ca in insula nu exista competenta"....pai domiciliul lui este stabil de 5 ani in insula si ar fi normal ca procesul sa se poata judeca oriunde sunt cetateni romani!...
....daca acesta "individ" nu o sa vina niciodata in tara inseamna ca nici la majoratul copilului nu o sa fie posibil ca sa se demonstreze ca ele este tatal...of of of...
...este greu de crezut ca doar pentru simplu fapt ca un cetatean roman lucreaza intr-o alta tara are sansa sa nu fie chemat in instanta pentru a se demonstra ca este tatal unui copil...
...sper sa se poata gasi o modalitate de a-l da in judecata in ANGLIA apelind la avocatii de acolo sau sa poata face o notificare la consulatul roman....sau pur si simplu trimisa aceasta notificare la parintii lui care locuiesc in tara...
....se pare ca o sa fie nevoie de multi banii si timp pentru aceasta ,dar prietena mea este pregatita sa plateasca pentru a se demonstra ca acest copil este rodul unei iubiri nu doar rezultatul unei aventuri...ea are rude in anglia si daca o sa fie nevoie o sa se mute cu acest copil acolo doar ptr a face posibil chemarea lui in instanta ...
....sunt multi "indivizi" ca asesta si pur si simplu este nedrept ca mama sa poarte toata raspunderea...
...in acest caz nu sunt probleme materiale dar am citit despre alte femei care traiesc cu copii lor la limita existentei facind eforturi si sacrificii doar pentru ca legea nu poate face nimic pentru a'l obliga pe tata sa fie responsabil.....
....se discuta despre metode anticonceptionale si avorturi dar nimeni nu ia in consideratie ca in momentul procreari sunt doua persoane adulte si ca amindoi datoreaza copilului respect si devotament....
....nu este o problema adresa ptr ca se cunoaste si este publica in internet ptr ca "individul" lucreaza legal si este inregistrat ca persoana fizica independenta si chiar daca o sa schimbe aceasta adresa o sa fie afisata imediat cea noua ...cu siguranta poate sa nege ca a ajuns prin posta la el aceasta notificare dar exista posibilitatea ca un prieten comun sa ii inmineze aceasta ...
....probabil ar trebui studiata varianta de a_L chema in instanta in Anglia apelind la avocatii de acolo sau la ambasada romana ...
...oricum o sa trebuiasca asteptat sa se nasca bebelul si bineinteles sa nu ne pierdem speranta ca acel "individ" o sa realizeze cit de mult greseste...
.....nu sunt multe persoane care pot depune marturie despre relatia lor dar ea are salvate conversatii dintre ei doi in internet si sms'uri si poze impreuna...
...multumesc incaodaat tuturor ce pot sa ne dea informatii despre astfel de cazuri...
....multumesc pentru raspuns...o sa mearga cu siguranta sa vorbeasca cu un avocat si o sa aleaga calea cea buna pentru viitorul copilului dupa ce o sa nasca...deocamdata a depasit socul emotional al situatiei in care este dupa ce a vazut la scan pentru prima data fiinta ce creste frumos si inca mai spera ca acel 'individ" sa isi dea seama cit greseste...
....despre acea "liniuta la tata" este prietena mea ingrijorata ...desi nu este important ce societatea gindeste despre acest subiect,ea simte ca ii datoreaza copilului acest lucru...
se pare insa ca aceasta implica apoi prezenta acestui "individ" in deciziile ce se vor lua ptr viitorul copilului ei....este tare greu sa faci o alegere corecta in acest caz....
....ar fi corect ca el sa nu aiba nici un drept atita timp cit nu este implicat moral sau material in cresterea copilului....
multumesc pentru raspunsul dumneavoastra.
pot spune doar ca eu in locul ei asi decide sa il uit pe acel indivit si asi spune copilului ca a fost conceput printr-o metoda moderna de insemintare artificiala.un astfel de om nu merita sa fie numit tata.
o ultima intrebare o sa mai pun cu permisiunea dvs...
daca o sa doreasca sa stie adevarul,poate copilul sa il cheme in instanta sa probeze ca el ii este tata biologic in timp...
[editat- scris cu majuscule, va mai rog inca o data- nu mai scrieti cu majuscule]
Spre nefericire,acest individ nu o sa accepte calea "pasnica"...
Chemarea in instanta o sa fie posibila daca "individul" are domiciliul stabilit in ANGLIA de 5 ani de zile ?....si cind trebuieste facuta?
In cazul in care se v-a demonstra prin test ADN ca el este tatal o sa fie obligatoriul ca acest copil sa ii poarte numele lui de familie?...
REPET ,prietena mea nu vrea pensie alimentara sau ajutor material ...
singurul subiect care o intereseaza pe ea momentan este sa gaseasca o modalitate de a stabili ca el este tatal copilului.sa nu fie liniuta in certificatul de nastere....mentionez ca ei nu sunt casatoriti.
material ea poate sa creasca singura acest copil doreste doar ca tatal sa fie scris pe ecrtficatul de nastere.
intrebarea este daca exista termeni legali care sa il oblige sa faca un test de paternitate...multumesc