avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Activitate CoraA

Activitate CoraA

Acum trebuie sa plec la Politie. Cum pot proceda in situatia aceasta?
Multumesc pentru raspunsul promt!

Stiti cumva in ce temei mi se impune sa vin la Politie la o ora stabilita, fixa fara a mi se comunica motivul? Fara a acorda o alta varianta sau un termen mai larg? Multumesc.
Dupa ce am parcat masina in centrul orasului, am fost la o banca pentru anumite operatiuni in jurul orei 10,00, a durat in jur de 1 ora, iar cand am revenit pe bordul masinii era o invitatie tipizata pentru ora 12,30 la sediul Politiei Locale pentru incalcarea prevederilor OUG nr. 195/2002 R privind circulatia . Nu este precizat ce anume am incalcat. Eu aveam treburi urgente in afara orasului pe care a trebuit sa le las balta pentru a ma prezenta la Politie. Este regulamentar sa nu se precizeze motivul pentru care am fost invitata si sa nu se tina cont de timpul si problemele celui vizat atunci cand este invitatastrict la o anumita ora pentru o abatere minora cred de la regulile de circulatie?
Nu obtin nimic in afara de linistea sufletului meu si al tatalui meu decedat de curand. Ii poarta numele. Eu si toata familia mea am ingrijit fetita lui atunci cand el era plecat in strainatate. Mi-am asumat toate responsabilitatile. Cand a obtinut un post in stralucitorul Dubai, a uitat tot si nu a mai dat nici un semn de viata. Nici macar atunci cand l-am anuntat de moartea tatalui si dorinta lui de a nu-i mai purta numele. Si asta nu este tot.
Am acest drept de a decide ca numele tatalui sa nu fie purtat de un om lipsit de caracter.
Multumesc pentru raspuns si promtitudine!
Buna ziua, sper sa ma ajutati in urmatoarea problema: fostul sot nu si-a schimbat numele dupa divort. Dupa casatorie, noi am luat cele doua nume, al meu si al lui (ex: Preda Ionescu Tudor si Preda Ionescu Maria) . Instanta a hotarat revenirea pentru amandoi la numele avut anterior. Datorita faptului ca el lucreaza in strainatate cu un contract de pe urma caruia beneficiaza de anumite suplimente banesti pentru sotie, nu a anuntat divortul la firma respectiva. L-am rugat de nenumarate ori sa isi schimbe numele, insa nici dupa 3 ani de zile nu a procedat la aceasta. Va rog sa imi spuneti daca exista o solutie legala prin care sa il pot determina sa respecte legea si totodata o conduita morala.

Va multumesc,