avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Fostul sot nu si-a schimbat numele dupa divort cauza ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Fostul sot nu si-a schimbat numele dupa divort cauza fiind obtinerea de avantaje materiale necuvenite

Buna ziua, sper sa ma ajutati in urmatoarea problema: fostul sot nu si-a schimbat numele dupa divort. Dupa casatorie, noi am luat cele doua nume, al meu si al lui (ex: Preda Ionescu Tudor si Preda Ionescu Maria) . Instanta a hotarat revenirea pentru amandoi la numele avut anterior. Datorita faptului ca el lucreaza in strainatate cu un contract de pe urma caruia beneficiaza de anumite suplimente banesti pentru sotie, nu a anuntat divortul la firma respectiva. L-am rugat de nenumarate ori sa isi schimbe numele, insa nici dupa 3 ani de zile nu a procedat la aceasta. Va rog sa imi spuneti daca exista o solutie legala prin care sa il pot determina sa respecte legea si totodata o conduita morala.

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: CoraA , utilizator 22:02, 28 Aprilie 2013
Trimite-ti o recomandata firmei angajatoare a sotului dvs. prin care ii anuntati despre faptul ca sotul dvs. trebuia sa-si schimbe numele si anexati o copie a sentintei de divort, eventual si o traducere a acesteia daca firma este din strainatate. Sigur il vor obliga sa-si schimbe actele si ii vor cere banii necuveniti inapoi.
il anuntati simplu ca veti informa compania respectiva despre situatia actuala .
Multumesc pentru raspuns si promtitudine!
Ce obtineti dv. din asta? Inca un om care va detesta un pic mai mult in plus?
E ilegal si imoral ce face el, dar nu vad o motivatie morala la dv.
Nu obtin nimic in afara de linistea sufletului meu si al tatalui meu decedat de curand. Ii poarta numele. Eu si toata familia mea am ingrijit fetita lui atunci cand el era plecat in strainatate. Mi-am asumat toate responsabilitatile. Cand a obtinut un post in stralucitorul Dubai, a uitat tot si nu a mai dat nici un semn de viata. Nici macar atunci cand l-am anuntat de moartea tatalui si dorinta lui de a nu-i mai purta numele. Si asta nu este tot.
Am acest drept de a decide ca numele tatalui sa nu fie purtat de un om lipsit de caracter.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nulitate /validitate - act de identitate (buletin) Anona Anona Buna seara dragi forumisti, Am si o dilema si poate ma ajutati dvs. Exercitiu de perspicacitate – avocati /juristi /Se pricepe careva sa ma ajute cu un ... (vezi toată discuția)
Bună seara, am o întrebare. părinții viitorului meu soț ... Ketyl12 Ketyl12 Bună seara, Am o întrebare. Părinții viitorului meu soț au ales să meargă înainte cu numele de familie reunite, prin urmare numele lui este pe ... (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturi a unui parinte anamariaces anamariaces buna ziua.am o fetita de 5 luni si tatal fetitei a declarato doar pt ca avea nevoie de certificatul fetei de nastere pt un proces deoarece era acuzat de furt. ... (vezi toată discuția)