Am si o dilema si poate ma ajutati dvs. Exercitiu de perspicacitate – avocati /juristi /Se pricepe careva sa ma ajute cu un raspuns?:)
Concret:
In 1952 bunica mea (sa zicem ‘’Maria Ionescu’’) s-a casatorit cu bunicul meu (sa zicem ca il chema Popescu Ion ), luand numele de familie dupa acesta deci chemand-o din acel moment al casatoriei - ‘’Popescu Maria. In anul 1989 noiembrie s-a emis un buletinul dinaintea pensionarii pentru bunica Popescu Maria (nascuta Ionescu)- fiind trecuta ca si casatorita – statut civil - cu Popescu Ion.
In dec 1989, deci la o luna dupa eliberarea acelui buletin , bunicul meu – Popescu Ion a decedat, bunica devenind vaduva.
La data de 22.03.1996 bunica mea s-a recasatorit in strainatate, preluand numele de ‘’Alexandrescu’’ – dupa al doileaa sot .Am dovada de la evidenta Populatiei judetul Constanta sa zicem– stampila cu data si confirmarea castoriei nr 2 cat si faptul ca de la acea data accepta sa poarte numai numele ‘’Alexandrescu’’ ca si nume de familie .
In 2004 bunica mea a divortat in strainatate (Germania ) si a revenit la numele dinaintea celei de a 2 casatorii si anume ‘’ Popescu’’ .Acest document de divort nu e fost inregistrat in Romania , ea figurand ca inregistrata ca si Alexandrescu .
In 2015 s-a incheiat un testament avand ca si dovada de identitate buletinul din timpul casatoriei cu primul sot . Din punctul meu de vedere , acest buletin nu trebuia folosit . Tb refacut . In declaratia de la notar , aceasta a declarat ca fost casatorita o singura data si ca a ramas vaduva , nicidecum nu a pomenit de statutul de divortata sau ca a mai fost o data casatorita.
La fel a declarat si la IML desi adevarul era cu totul altul iar dansa avea si un certificat de handicap psihic pe care nu l-a prezentat la IML.
Asadar ,puteti confirma ca nulitatea actului s-a produs o data cu casatoria cu cel de-al doilea sot sau nu conteaza acest aspect ?
Din suflet va multumesc pentru raspuns.Am mare nevoie de noi idei pentru a putea rasturna cu succes testamentul.