avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nulitate /Validitate - act de identitate (buletin)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nulitate /Validitate - act de identitate (buletin)

Buna seara dragi forumisti,

Am si o dilema si poate ma ajutati dvs. Exercitiu de perspicacitate – avocati /juristi /Se pricepe careva sa ma ajute cu un raspuns?:)

Concret:

In 1952 bunica mea (sa zicem ‘’Maria Ionescu’’) s-a casatorit cu bunicul meu (sa zicem ca il chema Popescu Ion ), luand numele de familie dupa acesta deci chemand-o din acel moment al casatoriei - ‘’Popescu Maria. In anul 1989 noiembrie s-a emis un buletinul dinaintea pensionarii pentru bunica Popescu Maria (nascuta Ionescu)- fiind trecuta ca si casatorita – statut civil - cu Popescu Ion.

In dec 1989, deci la o luna dupa eliberarea acelui buletin , bunicul meu – Popescu Ion a decedat, bunica devenind vaduva.

La data de 22.03.1996 bunica mea s-a recasatorit in strainatate, preluand numele de ‘’Alexandrescu’’ – dupa al doileaa sot .Am dovada de la evidenta Populatiei judetul Constanta sa zicem– stampila cu data si confirmarea castoriei nr 2 cat si faptul ca de la acea data accepta sa poarte numai numele ‘’Alexandrescu’’ ca si nume de familie .

In 2004 bunica mea a divortat in strainatate (Germania ) si a revenit la numele dinaintea celei de a 2 casatorii si anume ‘’ Popescu’’ .Acest document de divort nu e fost inregistrat in Romania , ea figurand ca inregistrata ca si Alexandrescu .

In 2015 s-a incheiat un testament avand ca si dovada de identitate buletinul din timpul casatoriei cu primul sot . Din punctul meu de vedere , acest buletin nu trebuia folosit . Tb refacut . In declaratia de la notar , aceasta a declarat ca fost casatorita o singura data si ca a ramas vaduva , nicidecum nu a pomenit de statutul de divortata sau ca a mai fost o data casatorita.

La fel a declarat si la IML desi adevarul era cu totul altul iar dansa avea si un certificat de handicap psihic pe care nu l-a prezentat la IML.

Asadar ,puteti confirma ca nulitatea actului s-a produs o data cu casatoria cu cel de-al doilea sot sau nu conteaza acest aspect ?

Din suflet va multumesc pentru raspuns.Am mare nevoie de noi idei pentru a putea rasturna cu succes testamentul.

Cu respect,
Annone
Ultima modificare: Duminică, 1 Aprilie 2018
Anona, utilizator
Cel mai recent răspuns: Anona , utilizator 16:19, 2 Aprilie 2018
Buna ziua ,

Ma poate ajuta cineva cu un raspuns la cele de mai sus ?

Va multumesc mult.

A.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare de nume confirmata prin stampila in pasaportul romanesc Anona Anona Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie si nu stiu cum sa ii dau de cap. Este o dovada aditionala pentru succesiunea in instanta - partaj . Concret ... (vezi toată discuția)
Copil nascut in afara casatoriei my_landmark my_landmark Buna Seara ! As dori si eu un raspuns... In cazul in care un barbat CASATORIT care are numele de familie compus din numele lui si cel al sotiei ,avute ... (vezi toată discuția)
Buna seara. daca eu am 2 nume de familie ( exemplu popescu ionescu ... Riri00 Riri00 Buna seara. Daca eu am 2 nume de familie ( exemplu Popescu Ionescu Maria), iar viitorul sot un nume (Popa), se poate in urma casatoriei sa luam unul din numele ... (vezi toată discuția)