avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... COPIL NASCUT IN AFARA CASATORIEI
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

COPIL NASCUT IN AFARA CASATORIEI

Buna Seara ! As dori si eu un raspuns... In cazul in care un barbat CASATORIT care are numele de familie compus din numele lui si cel al sotiei ,avute anterior casatoriei(exp. POPESCU IONESCU.....el anterior Popescu ,sotia Ionescu anterior casatoriei) ,are un copil cu o alta femeie( NU SOTIA) si daca el recunoaste acest copil ...ce nume de familie va purta acest copil?el fiind inca casatorit si in documente avand atat numele lui cat si cel al sotiei .....Popescu Ionescu sau doar Popescu (numele barbatului anterior casatoriei)? ...TIN SA PRECIZEZ CA NUMELE FOLOSITE SUNT FICTIVE. Va multumesc anticipat pentru amabilitatea de a-mi raspunde.
Cel mai recent răspuns: my_landmark , utilizator 06:57, 4 Ianuarie 2012
Copilul va purta numele intreg al tatalui asa cum este in cartea de identitate .Daca acea femeie este insa maritata cu altcineva , copilul va purta numele sotului mamei si nu pe cel al tatlui biologic al copilului.
Multumesc frumos pentru raspuns....si eu ma gandeam ca ar trebuii sa fie asa... doar ca acest barbat casatorit care in documente se numeste ,sa zicem Popescu Ionescu( Ionescu fiind numele sotiei avut anterior casatoriei) a recunoscut copilul dandu-i numele doar de Popescu (numele lui avut inainte de casatorie)..in certificatul de nastere copilul e Popescu.Exista situatii legale in care el poate proceda asa?eventual sotia lui trebuia sa isi dea acceptul la folosirea numelui de familie intreg?
~ Conținut șters la cerere ~
nu era nevoie de acordul sotiei, singurul motiv la care ma pot gandi pt care copilul e numai " popescu".. e ca barbatul ( taticul ) nu avea buletinul schimbat in urma schimbarii numelui
Multumesc pentru raspuns ! In acest caz inseamna ca este divortat si ca a reluat numele anterior casatoriei si nu si-a schimbat buletinul...in acest caz in cat timp de la pronuntarea divortului esti obligat sa iti schimbe documentele?...si aceasta persoana in cazul in care are din nou numele anterior casatoriei dupa divort...trebuie sa faca dovada acestei schimbari de nume cu hotararea definitiva a divortului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea numelui la casatorie Bettina88 Bettina88 Buna ziua! Am o nelamurire: viitorul meu sot are un nume dublu de familie, iar la casatorie as dori sa preiau doar unul din numele lui. Este ... (vezi toată discuția)
Divort - al doilea - revenire la numele purtat "de fata" Andrei Koszti Andrei Koszti A se casatoreste purtand numele Popescu. Dupa casatorie i-a numele sotului si anume de Ionscu. Divorteaza de acesta si isi pastreaza, cu acordul sotului, ... (vezi toată discuția)
Preluare partiala nume familie dupa casatorie Nevermind Nevermind Buna ziua, Rog un raspuns cu privire la urmatoarea situatie in care ma aflu : Eu (barbat) am 2 nume de familie, cu ,,- \" intre ele (reprezinta numele de ... (vezi toată discuția)