avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare de nume confirmata prin stampila in ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare de nume confirmata prin stampila in pasaportul romanesc

Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea situatie si nu stiu cum sa ii dau de cap.
Este o dovada aditionala pentru succesiunea in instanta - partaj .
Concret : Bunica mea a fost casatorita de doua ori ( o data cu bunicul meu care a decedat prin 89''Popescu'' ) si in Germania - cu un cetatean german - roman ''Ionescu''.Casatoria a doua a fost facuta in Germania in 96 , bunica luand in scris , deci oficial numele noului sot ''Ionescu''. Casatoria de asemenea a fost inregistrata si de un Consiliu Judetean de la noi din tara ''Vrancea'' pe baza conventiei de furnizare date - Romania - Germania.Pe certificatul de casatorie cu cel de al doilea sot ''Ionescu'' (precum si in Cartea Familiei germana - echivalent al Livretului de Familie romanesc ) exista mentinunea cum ca , la casatorie, bunica preia numele sotului celui de-al doilea ''Ionescu''. In 2004 , bunica a divortat de ''Ionescu'' ramanand in Germania mult timp , beneficiind de viza de casatorie cu ''Ionescu'' (era inainte de EU) (desi erau divortati, dar asa s-au inteles sa evite problemele ce tineau de imigratie ,sa nu fie deportata)
Cand s-a casatorit cu acest cetatean german/roman (cu dubla cetatenie) bunica evident a folosit pasaportul romanesc pe numele de vaduva (numele bunicului- ''Popescu'') valabil pana in 2005.Era valabil pe 10 ani (1995 -2005).Am numarul pasaportului /seria .Nu a schimbat pasaportul dar exista o vinieta cu numele nou in el.
Din cate stiu de la ea dar si de la cel de al doilea bunic , aceasta avea o stampila /sticker pe acel pasaport cu mentiunea ceva de genul aceasta persona de acum incolo se va numi cu numele de familie al celui de al doilea sot ''Ionescu''.
In Romania bunica venind deabia in 2014 (in 2015 a murit ) a folosit buletinul vechi - gen carnet, cu numele primului sot, ea revenind oricum la numele primului sot ''Popescu'' dupa divortul din 2004.E drept ca ea trebuia sa isi schimbe buletinul pt ca aceasta revenire s-a facut pe baza sentintei de divort de al doilea sot ''Ionescu''.Nu a fost tocmai ok.
Revenind la pasaportul din 1995 - incerc sa dovedesc ca exista acea mentiune cu schimbarea de nume ''Ionescu'' dar nu stiu cum sa o pot obtine .Toate actele ei din Germania erau pe ''Ionescu '' dar eu nu am nimic inafara de sentinta de divort si livretul de familie nemtesc. Am fost la Directia de Pasapoarte din Iorga - Bucuresti si mi s-a spus ca eu caut ''acul in carul cu fan''...si ca ei nu pot sa imi confirme nimic despre acel pasaport din 2005 daca avea acea mentiune sau nu , lucru un pic surprinzator pt ca numai autoritatile din Romania /Consulatul puteau sa faca acea schimbare de nume in ppt - ca si stampila si nu Germania - bunica nefiind cetatean german.
De ce am nevoie de acest lucru : pentru ca partea adversa a declarat cu ocazia unui testament contestat in instanta ca bunica a fost casatorita o singura data (miniciuna evident) si ca era vaduva la data decesului..ceea ce nu este adevarat - statul ei fiind de divortata ( al doiilea sot - fostul fiind inca in viata).
Orice idee , orice ajutor este binevenit .
Va multumesc mult pentru asistenta .
O dupa-amiaza placuta va doresc !
Anona
Ultima modificare: Duminică, 12 Noiembrie 2017
Anona, utilizator

Alte discuții în legătură

Nulitate /validitate - act de identitate (buletin) Anona Anona Buna seara dragi forumisti, Am si o dilema si poate ma ajutati dvs. Exercitiu de perspicacitate – avocati /juristi /Se pricepe careva sa ma ajute cu un ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o întrebare legată de numele de familie. eu m-am ... Katharzis Katharzis Buna ziua, am o întrebare legată de numele de familie. Eu m-am stabilit și căsătorit în Danemarca. Căsătoria E finalizată deja, aici am aplicat pentru ... (vezi toată discuția)
Copil nascut in afara casatoriei my_landmark my_landmark Buna Seara ! As dori si eu un raspuns... In cazul in care un barbat CASATORIT care are numele de familie compus din numele lui si cel al sotiei ,avute ... (vezi toată discuția)