Am o întrebare. Părinții viitorului meu soț au ales să meargă înainte cu numele de familie reunite, prin urmare numele lui este pe modelul Popescu-Ionescu.
Când alegem numele ce îl vom purta după căsătorie, la starea civilă, există posibilitatea să aleg doar unul din cele 2, reunite, de exemplu Popescu?
Menționez că am 3 prenume, destul de lungi, și un nume de familie reunit ar fi dificil de gestionat, abia îmi incape numele pe acte acum.
Va mulțumesc pentru răspuns!
Art. 282 C.civ. Alegerea numelui de familie
Viitorii soţi pot conveni să îşi păstreze numele dinaintea căsătoriei, să ia numele oricăruia dintre ei sau numele lor reunite. De asemenea, un soţ poate să îşi păstreze numele de dinaintea căsătoriei, iar celălalt să poarte numele lor reunite.
Nu puteti, pt ca pe sot Nu il cheama doar Popescu, ci Popescu Ionescu.
Ori ramaneti cu numele dvs, ori îl puneți pe sot sa isi schimbe numele pe cale administrativa în Popescu și apoi îl luați pe al lui.
Mai puteți sa scoateți și dvs din prenume pe cale administrativa și problema se rezolva mai simplu
Adica ar fi ok gen Maria Popescu Ionescu.
Chiar de divortati și reluați numele de fata e ok sa va cheme doar Maria Rădulescu gen
Da, ar fi foarte bine dacă dumneavoastră ați renunța la 2 prenume din cele 3, pe cale administrativă.
Și foarte OK ar fi ca și soțul să renunțe la unul din numele de familie, tot pe cale administrativă. Ați simplifica totul......