avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare nume cu ocazia casatoriei
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare nume cu ocazia casatoriei

Buna ziua,
Am o mare nelamurire cu privire la preluarea numelui meu de familie, de cate prietena mea, cu ocazia casatoriei.
Nelamurirea este urmatoarea: pe mine ma cheama Maria, ca nume de familie, ea are un prenume Maria. Este posibil ca prenumele sa devina nume astfel incat pe prietena mea sa nu o cheme Maria Maria Alice, sa o cheme doar Maria Alice?
Precizez ca nu am specificat un nume ce exista.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:06, 4 Decembrie 2014
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, la casatorie ia numele dvs de familie ( daca asta vreti) , apoi isi poate schimba prenumele pe cale administrativa, sa n-o mai cheme maria alice, ci doar alice.
Procedura si acte necesare pt schimbare nume pe cale administrativa, gasiti in link.
[ link extern ]

Prenumele nu trebuie confundat cu numele. In schimb la casatorie viitorii soţi pot conveni: să îşi pãstreze numele lor dinaintea cãsãtoriei, sã ia numele unuia sau altuia dintre ei ori numele lor reunite. De asemenea au posibilitatea ca un soţ să îşi păstreze numele de dinaintea căsătoriei, iar celălalt să poarte numele lor reunite.In concluzie d-soara poate ramane in continuare pe numele ei fara a mai fi necesar sa treaca pe numele dvs. ori sa isi pastreze si numele ei luandu-le pe ambele reunite astfle incat sa o cheme Maria- Popescu Maria-Alice. Alegerea va apartine.,
Acuma daca oamenii astia au zis deja cum vor.. adica au ales ca femeia sa ia numele sotului sau.. de ce venim noi cu variante ajutatoare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara, am o întrebare. părinții viitorului meu soț ... Ketyl12 Ketyl12 Bună seara, Am o întrebare. Părinții viitorului meu soț au ales să meargă înainte cu numele de familie reunite, prin urmare numele lui este pe ... (vezi toată discuția)
Buna seara. daca eu am 2 nume de familie ( exemplu popescu ionescu ... Riri00 Riri00 Buna seara. Daca eu am 2 nume de familie ( exemplu Popescu Ionescu Maria), iar viitorul sot un nume (Popa), se poate in urma casatoriei sa luam unul din numele ... (vezi toată discuția)
Casatorie Gyongyike1990 Gyongyike1990 Buna ziua, As vrea sa va intreb ca in cazul casatoriei daca iau numele sotului(ex.Munteanu) dar vreau sa-l pastrez si pe al meu(ex.Popescu) poate sa ramana ... (vezi toată discuția)