avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Casatorie

Buna ziua,

As vrea sa va intreb ca in cazul casatoriei daca iau numele sotului(ex.Munteanu) dar vreau sa-l pastrez si pe al meu(ex.Popescu) poate sa ramana al meu la fata?Deci Popescu Munteanu sau trebuie sa fie Munteanu Popescu? Multumesc anticipat pentru informatie!
Cel mai recent răspuns: Gyongyike1990 , utilizator 08:06, 22 Iunie 2017
Art. 282

Alegerea numelui de familie

Viitorii soţi pot conveni să îşi păstreze numele dinaintea căsătoriei, să ia numele oricăruia dintre ei sau numele lor reunite. De asemenea, un soţ poate să îşi păstreze numele de dinaintea căsătoriei, iar celălalt să poarte numele lor reunite.

Deci puteti lua la casatorie numele sotului si sotul sa si-l pastreze pe al lui.

Va va chema popescu munteanu, iar copilul dvs, va purta prin intelegere cu tatalui - - fie numele tatalui -munteanu fie numele dvs, popescu munteanu.

Aveti deja un copil sau se naste inainte de casatorie ? Poate lua numele dvs popescu, iar daca va casatoriti ulterior, puteti avea numele popescu munteanu, sotul munteanu si copilul popescu :D
Multumesc pentru informatie :) Nu avem copil si nici nu o sa se naste inainte de casatorie :P As fi vrut sa stiu numai ordinea prenumelor, deci daca trebuie sa fie numele sotului inainte in mod strict sau poate s fie prenumele meu si dupa acea prenumele sotului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numele dupa casatorie ionela20 ionela20 Am vazut mai multe discutii pe tema asta si am si eu o intrebare- Cand te casatoresti poti lua intai numele de familie al baiatului si il pastrezi si pe al tau ... (vezi toată discuția)
Bună seara, am o întrebare. părinții viitorului meu soț ... Ketyl12 Ketyl12 Bună seara, Am o întrebare. Părinții viitorului meu soț au ales să meargă înainte cu numele de familie reunite, prin urmare numele lui este pe ... (vezi toată discuția)
Nume de familie reunit in casatorie, care e procedura? Corsico89 Corsico89 Ce procedure exista pentru a reuni 2 nume de familie la casatorie? Se intampla inainte, dupa, e o formalitate in plus ce necesita acte in plus? Sa ... (vezi toată discuția)