As vrea sa va intreb ca in cazul casatoriei daca iau numele sotului(ex.Munteanu) dar vreau sa-l pastrez si pe al meu(ex.Popescu) poate sa ramana al meu la fata?Deci Popescu Munteanu sau trebuie sa fie Munteanu Popescu? Multumesc anticipat pentru informatie!
Viitorii soţi pot conveni să îşi păstreze numele dinaintea căsătoriei, să ia numele oricăruia dintre ei sau numele lor reunite. De asemenea, un soţ poate să îşi păstreze numele de dinaintea căsătoriei, iar celălalt să poarte numele lor reunite.
Deci puteti lua la casatorie numele sotului si sotul sa si-l pastreze pe al lui.
Va va chema popescu munteanu, iar copilul dvs, va purta prin intelegere cu tatalui - - fie numele tatalui -munteanu fie numele dvs, popescu munteanu.
Aveti deja un copil sau se naste inainte de casatorie ? Poate lua numele dvs popescu, iar daca va casatoriti ulterior, puteti avea numele popescu munteanu, sotul munteanu si copilul popescu :D
Multumesc pentru informatie :) Nu avem copil si nici nu o sa se naste inainte de casatorie :P As fi vrut sa stiu numai ordinea prenumelor, deci daca trebuie sa fie numele sotului inainte in mod strict sau poate s fie prenumele meu si dupa acea prenumele sotului?
Numele dupa casatorie
ionela20
Am vazut mai multe discutii pe tema asta si am si eu o intrebare- Cand te casatoresti poti lua intai numele de familie al baiatului si il pastrezi si pe al tau ... (vezi toată discuția)