avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nume de familie reunit in casatorie, care e procedura?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nume de familie reunit in casatorie, care e procedura?

Ce procedure exista pentru a reuni 2 nume de familie la casatorie? Se intampla inainte, dupa, e o formalitate in plus ce necesita acte in plus?

Sa presupunem o situatie in care avem un Popescu-Georgescu Ion si Ionescu Ileana casatorindu-se, si vor sa aiba numele Ionescu-Georgescu dupa casatorie, este o procedura separata pentru aceasta situatie?

Merci
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:40, 9 Aprilie 2019
in declaratia de casatorie veti mentiona ce nume veti purta fiecare dupa casatorie.
Art. 281

Conţinutul declaraţiei de căsătorie

(1) În declaraţia de căsătorie, viitorii soţi vor arăta că nu există niciun impediment legal la căsătorie şi vor menţiona numele de familie pe care îl vor purta în timpul căsătoriei, precum şi regimul matrimonial ales.

(2) Odată cu declaraţia de căsătorie, ei vor prezenta dovezile cerute de lege pentru încheierea căsătoriei.


Art. 282

Alegerea numelui de familie

Viitorii soţi pot conveni să îşi păstreze numele dinaintea căsătoriei, să ia numele oricăruia dintre ei sau numele lor reunite. De asemenea, un soţ poate să îşi păstreze numele de dinaintea căsătoriei, iar celălalt să poarte numele lor reunite.

In cazul dvs georgescu ionescu nu e posibil, ar trebui ca sotul sa il schimbe pe cale administrativa din popescu georgescu, in geogescu si apoi la casatorie daca aleg sa poarte numele lor reunite ii va chema ionescu georgescu cum isi doresc.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara, am o întrebare. părinții viitorului meu soț ... Ketyl12 Ketyl12 Bună seara, Am o întrebare. Părinții viitorului meu soț au ales să meargă înainte cu numele de familie reunite, prin urmare numele lui este pe ... (vezi toată discuția)
Casatorie Gyongyike1990 Gyongyike1990 Buna ziua, As vrea sa va intreb ca in cazul casatoriei daca iau numele sotului(ex.Munteanu) dar vreau sa-l pastrez si pe al meu(ex.Popescu) poate sa ramana ... (vezi toată discuția)
Numele la căsătorie Andrap98 Andrap98 Numele meu de familie este format din 2 nume . Gen Popescu-Dănilă și prenumele Andra .. as putea ca la căsătorie sa păstrez doar unul (Popescu ) care sa ... (vezi toată discuția)